avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

In urma cu 2 luni a decedat sotul surorii mele..Astazi a primit de la primarie o citatie pentru a se prezenta la un anumit notar pentru dezbaterea mostenirii,fara ca cineva din familie sa ceara acest lucru.Ea nu doreste sa dezbata taxa de mostenire,avand un singur copil totul v-a fi a lui dupa decesul ei..Ce se poate intampla daca ea nu se prezinta pentru dezbatere?Este obligatoriu sa dezbata taxa ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:27, 3 Octombrie 2019
1. Procedura succesorala se poate deschide si la cererea secretarului primariei.
Acesta emite Anexa 24, o trimite la Camera Notarilor Publici, care o distribuie aleatoriu la unul dintre notarii competenti, care notar este obligat ulterior, sa citeze mostenitorii.
2. Pana la decesul ei, trebuie dezbatuta succesiunea dupa sot. De ce sa aiba copilul de dezbatut 2 succesiuni, pentru ca mama lui nu a facut niste lucruri la timp?
3. Nu se intampla nimic (insa frumos si civilizat este sa se prezinte totusi pentru o discutie).
Dezbaterea succesiunii este un pas la care se va ajunge oricum mai devreme sau mai tarziu. Iar daca se implinesc 2 ani de la deces, va trebui sa achite si un impozit de 1% din valoarea masei succeosrale, deci va costa mai mult.
In momentul de fata, sora dvs si copilul nu au niciun act de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Mostenire si dezbaterea mostenirii katy-elena katy-elena pe 31 ianuarie 2013 a murit bunica parentala, mostenitori sunt eu si sora-mea, tatal nostru a murit in 1997 si era singur la parinti. ce ar trebui sa facem? ... (vezi toată discuția)
Exista un termen de dezbatere a unei succesiuni după încetarea ... Oneata Oneata Exista un termen de dezbatere a unei succesiuni după încetarea din viata a surorii mele? În cât timp avem dreptul la aceasta dezbatere?Sora mea nu a avut ... (vezi toată discuția)