avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 201 pentru 2014
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 201 pentru 2014

Buna ziua. Problema mea incepe in felul urmator,sotul surorii mele este marinar,in anul 2011 pana in 2012 a muncit printr-o firma de crewing din tara in Olanda, platind in tara respectiva taxe la stat din salariu.In anul 2014,a primit de la statul olandez,hartie ca sa ii dea banii de pe taxe inapoi,ceea ce s-a si intamplat,in 2014 a primit banii de la acestia.Acum,in 2019 a primit hartie de la Anaf ca figureaza la ei cu venituri realizate din pensii in Olanda si vor sa depuna Declaratia 201,plus acte din care sa reiasa natura veniturilor, cuantumul venitului si impozitul platit in strainatate. Au dreptul sa le ceara aceste hartii?Sunt obligati sa depuna aceasta declaratie? Daca nu o depune,ce se poate intampla?Ce amenda ar primi si ce repercursiuni ar fi?Ei nu mai au hartiile de atunci si de la Anaf i s-a zis ca poate duce un extras de cont impreuna cu declaratia,dar nemaiavand hartiile nu pot dovedi ca a platit acolo toate taxele.Am citit putin si am vazut ca se specifica in lege ca persoanele care stau in tara mai mult de 183 de zile trebuie sa depuna aceasta declaratie,dar el nu a stat in tara atat de mult in ultimii ani,a fost mai mult plecat. Sper sa ma puteti ajuta cu informatii.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie din strainatate Verus Verus Buna.Am primit de la ANAF o notificare privind nedepunerea in termen a declaratiei 201 privind veniturile realizate din strainatate si cere sa platesc o suma ... (vezi toată discuția)
Cim in ue ContSters305618 ContSters305618 Lucrez intr-un stat membru UE de cateva luni. Anul trecut am avut venituri si in Romania si in UE. In statul membru platesc toate taxele si functionez ca un ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe veniturile din ue keloo keloo Buna, Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu impozitarea veniturilor din strainatate. Eu lucrez in UE (Olanda), cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)