avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu infiintarea unei asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu infiintarea unei asociatii de proprietari

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: suntem proprietari intr-o asoc.de pror.Nr.34 .Actualul administrator a mai adaugat la asoc.noastra inca un bloc de pe urma caruia avem mari probleme( datorii mari, oprirea apei, etc). Nu stim in ce baza a fost introdus in asoc.pentru ca in statul nu exista. Ne-am hotarit sa facem alta asociatie, am strans toate actele cerute de primarie dar la judecatorie ne-a respins dosarul pe motiv ca ne mai trebuie niste acte: bugetul de venituri si cheltuieli al asocietiei vechi si raportul cenzorului sau al comisiei de cenzori. Dl.administrator nicxi macar nu ne prezinta actele. Va rog frumos sa-mi dati o solutie si poate aveti un model de BVC sau orice ne poate ajuta. va multumesc
Cel mai recent răspuns: 123321123 , utilizator 17:31, 5 Decembrie 2009
Pe adresa urmatoare puteti descarca mai multe modele de documente inclusiv bugetul de venituri si cheltuieli.
[ link extern ]
Pe adresa urmatoare gasiti un BVC facut pentru anul 2010 la o asociatie.
[ link extern ]
Daca vi se solicita un raport al cenzorului e bine sa apelati la cenzorul asociatiei vechi, sa-l platiti si sa va intocmeasca atat BVC cat si raportul cenzorului.
Gasim modele si de raport, ca si la BVC dar trebuiesc date concrete conform situatiilor financiar-contabile concrete.
irinacosiba a scris:

Actualul administrator a mai adaugat la asoc.noastra inca un bloc de pe urma caruia avem mari probleme( datorii mari, oprirea apei, etc).

Nu am inteles cum a adaugat alt bloc la asociatia dvs. Cred ca ar fi interesant de aflat...
In primul rand administratorul nu poate adauga un alt bloc la asociatia Dv. El este un angajat al Dv. nu un facator si desfacator de asociatii.
Raspunsul cu blocul adaugat asociatiei Dv. trebuie sa-l primiti de la presedintele asociatiei, in ce mod s-a intamplat acest lucru.

Si cum ati facut dosarul de infiintare a noii asociatii? Ati batut din palme sau ati facut statut nou, acord de asociere nou, ati convocat adunarea generala?.... Cum ati facut?

Administratorul trebuie somat de presedintele asociatiei sa va prezinte orice acte doriti Dv, ca proprietar. Este un drept al proprietarului de a avea acces la documentele asociatiei.
Buna seara! In primul rand va multumesc pentru ajutorul acordat. Am facut din nou toate demersurile , am strans semnaturi si am facut un nou statut, acord de asociere, etc, tot ce ne-au spus cei de la Primarie. Problema este ca nu putem rezolva. Oare peste aceste asoc.de proprietari nu este un forum pentru a le coordona? Va multumesc pentru BVC dar in situatia in care administratorul nu ne prezinta actele oare noi ce putem face? Daca luam actele cu forta putem risca sa avem lipsa . In ceea ce priveste blocul adus in asociatie acum incercam sa aflam de la finante si de la furnizorii asociatiei cum a fost acceptat. Oare nu trebuia un act oficial pentru alipirea acestui bloc? Sau pur si simplu mergea si cu un proces verbal. va multumecs si va rog ajutati-ne
In cadrul primariilor exista un serviciu de indrumare al asociatiilor de proprietari/locatari.
Cat despre acte, nu le puteti lua cu forta, puteti sa-i faceti plangere.

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Asociatii de propritari anamarginean72 anamarginean72 am primit in asociatia nou constituita pe propeietarii blocului alaturat.Ce acte trebiue modificate si depuse la Judecatorie (vezi toată discuția)
Infiintarea asociatiilor de proprietari Stefan Ioana Stefan Ioana Doresc sa infiintez o asocietie de proprietari in blocul in care locuiesc. Iata capatul de tabel pe care l-am făcut asa cum spune in lege NORME METODOLOGICE ... (vezi toată discuția)