Anul trecut in luna Noiembrie am depus o cerere pentru eliberarea adeverintei de grupa la Depozitul de arhiva din Galati unde se afla arhiva societatii la care am lucrat.Pe parcursul anului 2019 am sunat de cateva ori si am mers si personal sa intreb de ce nu mi se elibereaza aceasta adeverinta.Raspunsul este pentru ca nu a semnat lichidatorul .Am intrebat cine este lichidatorul si mi s a spus ca nu se stie.Intrebarea mea este ce se poate face legal ca sa pot intra in posesia adeverintei .De unde pot afla cine este lichidatorul societatii la care am lucrat.Cum a fost posibil ca Depozitul de Arhiva sa primeasca cererea pentru eliberarea adeverintei daca lichidatorul nu semnase .Va multumesc !
Buna ziua !Intrucat am solicitat ajutorul ITM-ului local care mi=a raspuns ca solicitarea mea nu se regaseste in domeniul de competenta al ITM delimitat ca atributii prin Legea nr.108/1999,pentru infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii,republicata,va rog daca se poate sa-mi sugerati o alta cale daca exista pentru a intra in posesia adeverintei de grupa.Mentionez ca in data de 19 Noiembrie cand s-a implinit un an de cand am depus cererea pentru eliberarea adeverintei am sunat din nou la Depozitul de Arhiva Montero care mi-a raspuns ca nu s-a rezolvat nimic pana acum.Va multumesc !
Depinde si ce ati solicitat ITM-ului , de vi s-a dat un astfel de refuz .....
Legea 16/1996
art. 29
(1) Creatorii ori deținătorii de documente sau, după caz, succesorii în drepturi ai acestora sunt obligați să elibereze, potrivit legii, la cererea persoanelor fizice și a persoanelor juridice, certificate, adeverințe, copii și extrase de pe documentele pe care le creează ori le dețin, inclusiv de pe cele pentru care nu s-a împlinit termenul prevăzut la art. 13, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant.
....
art.36
Constituie contravenții la prevederile prezentei legi următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
.....
h) nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 18 alin. (4) și alin. (5) lit. a), art. 19 alin. (1) și (4), art. 24 și art. 29 alin. (1), precum și practicarea de servicii arhivistice cu depășirea limitelor maxime stabilite potrivit art. 29 alin. (3);
....
art.38
Constatarea contravențiilor prevăzute la art. 36 și aplicarea sancțiunilor se fac de către împuterniciții Arhivelor Naționale și, după caz, ai serviciilor județene ale Arhivelor Naționale.
In speta, sesizati si Serviciul Judetean Galati al Arhivelor Nationale