avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, cum pot obtine documentele din arhiva daca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, cum pot obtine documentele din arhiva daca nu primesc ...

Buna seara , cum pot obtine documentele din arhiva daca nu primesc un raspus concret , desi am platit si am dat si un ultimatum prin email?
Perioada 1977-1981 nu a fost inregistrata corespunzator pe cartea de munca (lipseste stampila si semnatura).
Am platit taxa necesara la arhiva in urma cu peste 9 luni , insa nu mi-au eliberat inca documentele.La telefon cand raspund gasesc scuze si motive ca sunt ocupati si nu finalizeaza solicitarea.
Am trimis un email de ultimatum acum mai bine de 10 zile , dar nici la acestea nu am primit raspuns.
Ce masuri legale pot lua pentru a obtine documentele?Ce autoritati pot sesiza in acest caz?Se face 1 an curand , eu zic ca am avut rabdare mai mult decat ar fi normal , desi ei mi-au zis ca o sa dureze maxim 3 luni.
Nu cunosc ce legi trebuie sa respecte dar parca nu cred ca e posibil sa amane o persoana indefinit.
Cel mai recent răspuns: Marcel6024 , utilizator 07:19, 18 Octombrie 2024
Puteti sesiza Arhivele Nationale sau ITM-ul , cu privire la situatia dvs.

Legea 16/1996
art. 29
(1) Creatorii ori deținătorii de documente sau, după caz, succesorii în drepturi ai acestora sunt obligați să elibereze, potrivit legii, în termen de maximum 60 de zile calendaristice, la cererea persoanelor fizice și a persoanelor juridice, depusă în format letric sau în format electronic, certificate, adeverințe, copii și extrase de pe documentele pe care le creează ori le dețin, inclusiv de pe cele pentru care nu sa împlinit termenul prevăzut la art. 13, dacă acestea se referă la drepturi care îl privesc pe solicitant.
......

art. 36
....
h) nerespectarea obligațiilor prevăzute la art. 18 alin. (4), alin. (5) și alin. (6) lit. a), art. 19 alin. (1) și (4), art. 24 și art. 29 alin. (1), practicarea de servicii arhivistice cu depășirea limitelor maxime stabilite potrivit art. 29 alin. (3), precum și nerespectarea obligației prevăzute la art. 41;
.....

art. 38
Constatarea contravențiilor prevăzute la art. 36 și aplicarea sancțiunilor se fac de către împuterniciții Arhivelor Naționale și, după caz, ai serviciilor județene ale Arhivelor Naționale
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhive transilvania. am depășit patru luni de când am platit ... maiaB maiaB Arhive Transilvania. Am depășit PATRU luni de când am platit eliberarea unei adeverințe pentru TREI ani sporuri neperformante. Mă duc cu vorba. Ce ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverință ne-permanente? florea_ctin florea_ctin Eliberare adeverință sporuri, prime, ore suplimentare, acord, etc nepermanente pentru recalculare pensie. Bună ziua. Mă confrunt cu o problemă legat ... (vezi toată discuția)