avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acoperis casa calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acoperis casa calcan

Vecinul are casa pe hat si dorește reparatii la acoperis cu burlane pe proprietatea mea. Cum e legal?
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2019
Popeen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:41, 4 Octombrie 2019
Buna seara,
Burlane sau jgheaburi?
Daca e vb de jgheaburi ... ar fi culmea sa nu-i permiteti.
Daca e vb despre burlane, puteti sa-i solicitati sa le faca astfel incat apa sa curga pe proprietatea lui.
Legal nu poate sa va ocupe proprietatea dar moral si ca vecini .... trebuie sa va intelegeti.
Dansul vrea sa treaca cu burlabele pe proprietatea mea casa e lunga de circa 20 ml si vrea sa dirijeze apa pe langa peretele casei spre strada, practic prin curtea mea, zice sa le ingroape. Nu mi se pare corecta soluția ingroparii mai ales ca acolo trec si utilitattile mele" apa,gaz,etc

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Burlane sau jgheaburi?
Daca e vb de jgheaburi ... ar fi culmea sa nu-i permiteti.
Daca e vb despre burlane, puteti sa-i solicitati sa le faca astfel incat apa sa curga pe proprietatea lui.
Legal nu poate sa va ocupe proprietatea dar moral si ca vecini .... trebuie sa va intelegeti.

Dar dumnealui nu are cum sa evacueze aceste ape pe proprietatea dumnealui?
Nu are acces la un canal, conducta evacuare apa menajere de pe proprietatea lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)
Magazie construita la limita dintre proprietati fara acordul vecinului+ scurgere apa din precipitatii pe terenul vecin Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: detin un teren construibil, de care nu m-am putut ocupa timp de un numar de ani. Initial am ... (vezi toată discuția)
Degradarea locuintei din cauza apei pluviale dirijata dupa gardul vecinului catrinela123 catrinela123 vecinul meu a construit un gard din bca de cca 2 ,5 m analtime la distanta de 40 cm de casa mea gardul fiind pe 1/2 din terenul meu direct sub streasina ... (vezi toată discuția)