avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Antecedente penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Antecedente penale

Am tot cautat pe internet, dar nu am gasit undeva, in legislatie, o definitie referitoare la ce inseamna ”antecedente penale”. Mai exact, cand o persoana are antecedente penale. M-ar interesa toate situatiile, dar mai ales cele particulare (reabilitarea - fie de drept sau judecatoreasca, amenzile administrative - cele pe care le dadeau procurorii, amenzile penale sau alte ipotetice situatii care in prezent imi scapa). In primul rand, as dori sa stiu daca este explicata aceasta notiune in legislatie. Apoi, cum ar trebui interpretata. M-ar interesa pentru un examen la o institutie de invatamant a M.A.I. In cazierul eliberat unei persoane nu apare inscrisa nicio mentiune (persoana nu apare cu vreun cazier), adica ”cazier curat”, dar, la verificarilor lor, au descoperit ca persoana a fost condamnata in trecut. Desi intre timp a intervenit reabilitarea. Si a fost respins pe motive de nu stiu ce cod de etica si deontologie. La respingere, culmea, nu s-au legat de cazier.
Cel mai recent răspuns: Nicol2000 , utilizator 11:44, 5 Februarie 2021
Bună ziua. Acum câțiva ani în 2018 am fost acuzata de furt dar nu am furat am fost găsit un telefon și l-am fost înapoiat înapoi și timp de 2 ani am fost urmărită penal și pe data 8.9.2020 am fost chemata la tribunal la proces și mi sa spus renunțare la urmărire penală, am fost de acord, după mi-a fost venit sa plătesc cheltuile judiciare, am plătit, și trebuie sa fac și o muncă în folosul comunității, am termen de 6 luni dar problema e ca nu am fost anunțată și vreau sa încep sa fac dar primarul mi-a spus ca trebuie să vină la primărie, dar nu mi-a fost venit deloc. Mi sa dat asa deoarece nu am antecedente penale și ca am înapoiat telefonul.. Eu as vrea sa știu dacă am termen de 6 luni se pune de când am primit prima ordonanță sau după ce am avut procesul de atunci începe termenul de 6 luni. Nuștiu de ce până acum nu sa trimis nimic la primărie deși înainte au făcut o greșeală și au pus alt sat sa lucrez și am fost ca sa le spun ca e greșeală ca eu nu aparțin de acolo și după mi-a fost venit un plic și sa făcut modificarea și cred ca au fost trimis în acel sat din greșeală dar nuștiu de ce până acum nu a venit către comuna mea, și mai vreau sa știu dacă as vrea sa merg în străinătate după ce voi termina cu munca în folosul comunității, o sa am cazierul pătat, cu aceasta cauza sau nu? Mulțumesc
Bună ziua. Acum câțiva ani în 2018 am fost acuzata de furt dar nu am furat am fost găsit un telefon și l-am fost înapoiat înapoi și timp de 2 ani am fost urmărită penal și pe data 8.9.2020 am fost chemata la tribunal la proces și mi sa spus renunțare la urmărire penală, am fost de acord, după mi-a fost venit sa plătesc cheltuile judiciare, am plătit, și trebuie sa fac și o muncă în folosul comunității, am termen de 6 luni dar problema e ca nu am fost anunțată și vreau sa încep sa fac dar primarul mi-a spus ca trebuie să vină la primărie, dar nu mi-a fost venit deloc. Mi sa dat asa deoarece nu am antecedente penale și ca am înapoiat telefonul.. Eu as vrea sa știu dacă am termen de 6 luni se pune de când am primit prima ordonanță sau după ce am avut procesul de atunci începe termenul de 6 luni. Nuștiu de ce până acum nu sa trimis nimic la primărie deși înainte au făcut o greșeală și au pus alt sat sa lucrez și am fost ca sa le spun ca e greșeală ca eu nu aparțin de acolo și după mi-a fost venit un plic și sa făcut modificarea și cred ca au fost trimis în acel sat din greșeală dar nuștiu de ce până acum nu a venit către comuna mea, și mai vreau sa știu dacă as vrea sa merg în străinătate după ce voi termina cu munca în folosul comunității, o sa am cazierul pătat, cu aceasta cauza sau nu? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale ? quasimodo821 quasimodo821 in anul 2007 am fost cercetat pentru furt calificat ,mi s-a facut dosar penal, prejudiciul fiind mic , am recunoscut fapta si am primit o amenda administrativa ... (vezi toată discuția)