avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura curator cu domiciliul in strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura curator cu domiciliul in strainatate

Buna ziua!

In primul rand vreau sa spun ca eu locuiesc in Anglia de cativa ani. Aseara am primit un telefon de la un asistent social, pentru ca parintii mei au fost internati. Tata a suferit 3 atacuri cerebrale de-a lungul anilor si a fost dus de salvare la Spitalul de Urgenta Pantelimon de unde a fost mutat la un centru privat de ingrijire a persoanelor in varsta. Mama a fost dusa la Spitalul Obreja iar asistentul social care m-a sunat, mi-a spus ca si ea va fi mutata de acolo la acelasi centru de ingrijire al batranilor pe motiv de probleme psihice (dementa avansata).

Problema este ca ei au conturile bancare inchise si pensia este retinuta la Casa de Pensii si nu se poate face plata catre azil. Asistentul social mi-a spus ca eu trebuie sa demarez formalitatile pentru a deveni curatorul lor. Intrebarea este, avand in vedere ca eu locuiesc in Anglia si nu am cum sa ma deplasez in Romania din cauza serviciului, exista vreo posibilitate sa demarez procedurile de aici?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:11, 8 Octombrie 2019
Da, poti sa faci in contract de asistenta juridical, cu in avocet, si, prin mijlocirea instantei, se va numi in curator.
El va proteja toate drepturile batranilor, si te va tine la current si pe tine.
Curatorul va debloca si banii si se vor duce in adirectia azilului, astfel incat sa fie bine pentru toata lumea.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Buna ziua!

Va multumesc pentru raspuns.

As fi interesat sa demarez procedurile pt a desemna un curator si sa se poate debloca banii de la Casa de Pensii astfel incat sa se poate face plata catre azil.

Pe aceasta cale, mentionez ca daca este cineva disponibil (un avocat) sa preia acest caz, il rog sa imi lase un numar de telefon aici sau intr-un mesaj si il voi contacta pentru ca doresc sa rezolvam situatia.

Va multumesc,
Marian

Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părinții dvs trebuie puși sub interdicție și numit un tutore. Probabil că procedura punerii sub interdicție a fost începută de Direcția de Protecție din cadrul Primăriei. Trebuie să angajați un avocat care să se intereseze în primul rând de situația actuală și apoi să vă reprezinte în instanță. E posibil ca și dvs să fiți nevoită să veniți în fața instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera banii ? Aelissa Aelissa Buna ziua ! Dupa ce a facut un al treilea atac cerebral, care a afectat-o grav, am internat-o pe mama intr-un centru particular de ingrijire batrani, ... (vezi toată discuția)
Imputernicire, curatela, interdictie persoana bolnava Delia2019 Delia2019 Buna ziua Matusa mea de 78 ani a fost instalata luna aceasta la un azil de batrani, cu dosar medical recent care precizeaza schizophrenie si dementa. Ea are o ... (vezi toată discuția)
Cum pot proteja unul dintre parinti.. cfinica cfinica Cum pot proteja unul dintre parinti,fat de celalalt...... Mama a facut un accident vascular cerebral si a ramas cu semipareza si cu dementa senila....deci in ... (vezi toată discuția)