avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum imi pot recupera banii ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum imi pot recupera banii ?

Buna ziua !

Dupa ce a facut un al treilea atac cerebral, care a afectat-o grav, am internat-o pe mama intr-un centru particular de ingrijire batrani,
Avem probleme legale de rezolvat, asa ca am deschis proces de punere sub interdictie, care vad ca dureaza mai mult decat m-as fi asteptat. Intre timp, eu platesc azilul si medicamentele mamei mele din propriul meu salariu, deoarece ea nu constientizeaza ca are nevoie de ingrijiri medicale de specialitate.
Pensia ii este depusa intr-un cont bancar.
Am si eu copil de crescut si imi este din ce in ce mai greu sa sustin, financiar, ingrijirea mamei mele.

Exista vreo procedura legala, prin care pot obtine o decizie judecatoreasca, de a-si plati ingrijirea din propria sa pensie ?

Multumesc frumos !

Cel mai recent răspuns: Aelissa , utilizator 08:54, 20 Februarie 2020
Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns ?
cereti sa se numeasca un curator special pana e pusa dub interdictie sa fie numit un tutore.
Multumesc pt raspuns.

Curatorul special poate fi numit prin ordonanta presedintiala ?

gi-jane2 a scris:

cereti sa se numeasca un curator special pana e pusa dub interdictie sa fie numit un tutore.

Nu aveti avocat ? cand aveti urmatoarea sedinta ? Poate o rezolvati atunci
Puteti incerca si pe calea ordonantei.presedintiale, trebuie sa dovediti urgenta
aveti in link o speta
[ link extern ]
Multumesc pt raspuns.

Am avocat. Urmatoarea sedinta va fi administrativa si nu toate rapoartele sunt gata. Asa ca, nu stiu daca voi putea solicita ca mama mea sa-si plateasca propria ingrijire.

gi-jane2 a scris:

Nu aveti avocat ? cand aveti urmatoarea sedinta ? Poate o rezolvati atunci
Puteti incerca si pe calea ordonantei.presedintiale, trebuie sa dovediti urgenta
aveti in link o speta
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura curator cu domiciliul in strainatate Mariannn345 Mariannn345 Buna ziua! In primul rand vreau sa spun ca eu locuiesc in Anglia de cativa ani. Aseara am primit un telefon de la un asistent social, pentru ca parintii mei ... (vezi toată discuția)
Cum pot proteja unul dintre parinti.. cfinica cfinica Cum pot proteja unul dintre parinti,fat de celalalt...... Mama a facut un accident vascular cerebral si a ramas cu semipareza si cu dementa senila....deci in ... (vezi toată discuția)
Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)