avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutieră Austria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutieră Austria

Buna ziua!
Situația pe scurt:
In Decembrie 2018 suntem opriti la vama austriaca și amendați pt ca nu aveam înălțătoare pt copii.
Ar fi trebui sa primim amenda 240 euro (80 de euro de copil), dar după discuții in limba engleză, ni se spune sa achitam doar 150 euro ca ne scutesc de amenda pt un copil și sa cumpărăm înălțătoare de la o benzinărie din apropiere. Zis și făcut, primim chitanța pt 150 euro, in limba germana.
Săptămâna asta, după ce au trecut mai mult de 9 luni deci, primi la cutia poștala Înștiințare in plic, in limba germana, ca avem de plata 240 euro și ca putem folosi cei 150 euro achitați drept depozit provizoriu.
Cu drept de contestare in 2 săptămâni.
Întrebările mele sunt:
Putem contesta faptul ca nu au trimis-o și in limba romana?
Putem contesta ca au trecut mai mult de 6 luni de la contravenție?
Putem contesta suma pe motiv ca am plătit in vama altfel nu eram lăsați sa plecam?
Practic, ei ne-au reținut in vama și ne-au somat sa plătim și am dat cât au cerut, cu chitanța, apoi am fost lăsați sa plecam.

Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:02, 4 Octombrie 2019
Pentru toate aceste intrebari (si raspunsuri adecvate) cautati un avocat in Austria, de preferat care sa stie limba română, sa va ajute si, eventual, sa va reprezinte.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj si escrocherie Anicarmen Anicarmen Buna ziua!Am lucrat ca si ingrijitoare de batrani in Austria cu o agentie.Am renuntat eu de buna voie sa mai colaborez cu aceasta agentie in timpul cand inca ... (vezi toată discuția)
Amenda vinieta austria! ionelnelus ionelnelus Bună ziua! Am tranzitat Austria din Germania în data de 4 iunie 2017 venind în România la o înmormântare. Am cumpărat vinieta pe data de 4 iunie cu ... (vezi toată discuția)
Omfp 74 - evitarea dublei impuneri pt venituri din germania glp glp Buna ziua, Lucrez din Feb 2013 in Germania avand ca unic venit salariul primit prin contract de munca pe perioada nedeterminata ( 40 de ore pe ... (vezi toată discuția)