avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu de succes cu sau fara tva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu de succes cu sau fara tva

In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes (obtinere daune morale) de 20% din cuantumul obtinut. La acest onorariu de succes nu mai face referire de ,,+ TVA,, Cum trebuie sa imi factureze acest onorariu ? baza+tva din totalul carora sa reiasa procentul de 20% din cuantum conform contractului, sau suma ce reprezinta 20% din cuantum + tva ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Veronica81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:56, 4 Octombrie 2019
Buna ziua,
Dupa parerea mea...Ar trebui sa va factureze 20 la suta din suma obtinuta, e treaba dumnealui ce face cu TVA-ul daca nu a specificat asta in contract.
Mai precis onorariul si tva-ul aferent nu trebuie sa depaseasca 20% din suma obtinuta.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Dansul nu vrea sa factureze cu tva inclus in cei 20%. Ce pot face ?
Fie va intelegeti amiabil, fie va decide instanta, banuiesc ca o sa incerce sa va execute pentru suma datorata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat Veronica81 Veronica81 In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)
Daune accident mortal delia2009 delia2009 Buna ziua Caz concret: accident soldat cu decesul unei persoane. Cat poate sa gastige prin instanta mama defuncteisi fratii acesteia? Se poate cere 100 de mii ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes - tarif fix sau procent? vidoqc vidoqc Speta: Un avocat angajat cu contract percepe un onorariu fix (pentru deplasari, diverse cheltuieli, cazare etc) si un onorariu de succes in cazul recuperarii ... (vezi toată discuția)