avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedez

Buna.Am 19 ani si am o fetita de 1 an si 9 luni ,cu tatal copilului mam despartit si el nu a vrut sa mai am nicio legatura cu fata a mutato ,ma blocat peste tot,acum a spus familiei mele ca e cu mama tatalui in italia,spunetimi va rog ce pot face,ar fi putut fara mine sa ma scoata din drepturi? Sau altele ,spuneti-mi va rog.Astept raspunsurile voastre,multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:11, 5 Octombrie 2019
Buna seara,
Adresati-va atat instantei cat si politiei.
In instanta solicitati sa se stabileasca exercitarea in comun a autoritatii parintesti si domiciliul minorei la MAMA cu program de vizitare pentru tata.
La politie pentru a afla unde este minora.
Luati legatura cu un avocat.
Contractați de urgență servicii avocațiale, solicitând inclusiv stabilirea domiciliului minorei la dvs, pensie de întreținere!Pe cale de ordonanță președințială, veți obține stabilirea vremelnica a domiciliului minorei la dvs, pana la pronuntarea solutiei pe fond!
N-are cum să iasă minora din țara fără acordul dvs sau fără să solicite în instanță suplinirea acordului!
Nu ar fi putut să scoată copilul în mod legal din țară fără acordul dvs exprimat printr-o declarație notarială. Așadar, nu cred că minora este plecată din țară, iar dacă este în Italia ieșirea din țară a fost frauduloasă..
Mergeți la poliție și sesizați acest aspect. Comunicați poliției că nu v-ați exprimat acordul pentru plecarea copilului din țară. Puteți să sesizați și Protecția Copilului din cadrul Primăriei unde locuia copilul.
După ce aflați unde se află copilul și dacă aveți posibilitatea să-l îngrijiți, formulați o acțiune prin care să cereți exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței copilului la dvs și obligarea tatălui la pensie de întreținere.
Dacă nu puteți să îngrijiți copilul, cereți ca pe lângă custodie, locuință (care va fi la tată) și pensia ce trebuie să o plătiți copilului, instanța să stabilească un program de vizitare a copilului de către dvs.
Da problema este ca nici eu nu am locuinta pe numele meu ,eu nu am fost casatorita cu el,el spune ca ma scos din drepturi si ca ma dat la abandon dar eu nam primit nicio citatie,poate fi adevarat?
Nu contează dacă aveți sau nu locuință pe numele dvs, important este să puteți asigura copilului condiții locative. Puteți să locuiți cu chirie, la părinți sau la rude.

@12345 a scris:

Da problema este ca nici eu nu am locuinta pe numele meu ,eu nu am fost casatorita cu el,el spune ca ma scos din drepturi si ca ma dat la abandon dar eu nam primit nicio citatie,poate fi adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cu domiciliu la locuinta mamei,posibil iesire din tara cu minorul?? D_Mihaela D_Mihaela Buna ziua.In urma procesului de divort a rezultat custodia comuna a minorei in varsta de 2 ani,cu domiciliul la locuinta mamei.Este posibil sa o pot scoate din ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)