avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de varsta

Buna ziua , unde se depune dosarul pentru indemnizatia sociala de varsta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 6 Octombrie 2019
Nu există așa ceva. Nu există indemnizație socială de vârstă.

Dacă aveți nevoie de ajutor social, informați-vă la Primărie la biroul de asistență socială.
Condiţii de acordare a indemnizaţiei sociale pentru pensionari:
a) să fie pensionar în cadrul sistemului public de pensii din România (pentru toate catego-riile de pensii acordate conform legii, indiferent când s-au deschis aceste drepturi sau în baza căror acte normative);
b) să aibă domiciliul în România;
c) cuantumul însumat al veniturilor sale din pensii (atât din sistemul public, cât şi din alte sisteme neintegrate acestuia) şi din alte drepturi, stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, să fie sub nivelul maxim legal al indemnizaţiei sociale (n.m., 704 lei ):

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

-buna ziua.va rog,explicati-mi ce este ,de fapt,indemnizatie ... ghe1955 ghe1955 -Buna ziua.Va rog,explicati-mi ce este ,de fapt,indemnizatie sociala si cine beneficiaza?Cati ani de contributivitate sunt necesari? Multumesc pt.ca ma ... (vezi toată discuția)
Am 15 anii lucrați în sistemul man pentru care primesc 1100 ... Vreau.SaStiu Vreau.SaStiu Am 15 anii lucrați în sistemul MAN pentru care primesc 1100 lei pensie și 22 ani lucrați ca economlst pentru care mi sa calculat a pensie la limită de ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie de urmas cu indemnizatoe cf. og 105/1999 ietim ietim Pana acum o luna, mama mea a beneficiat de indemnizatie acordata cf. OG. 105/1999 fiind persecutata etnic. Ea nu a beneficiat de nici o alta forma de venituri. ... (vezi toată discuția)