avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal sa se perceapa taxa pentru utilizarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal sa se perceapa taxa pentru utilizarea uscatoriei?

intrucat doar sapte locatari folosim uscatoria blocului, administratorul de imobil ne-a perceput o taxa lunara de 3(trei) ron fiindca asa a hotarat adunarea generala. ce trebuie facut caci mi se pare aberant sa platesc pentru ceva care intr-o oarecare masura imi si apartine???
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:39, 1 Decembrie 2009
intrucat doar sapte locatari folosim uscatoria blocului

de ce numai sapte si nu toti ?,ati pus cumva lacat?,fiti m-ai explicita pentru a va putea raspunde coerent
mira55 a scris:

intrucat doar sapte locatari folosim uscatoria blocului, administratorul de imobil ne-a perceput o taxa lunara de 3(trei) ron fiindca asa a hotarat adunarea generala. ce trebuie facut caci mi se pare aberant sa platesc pentru ceva care intr-o oarecare masura imi si apartine???

Fiindca doar acestia vor sa foloseasca spatiul respectiv. Cheia este la administrator si se fac programari pentru uscatorie.
Toată lumea din bloc trebuie să aibă acces la uscatorie, daca nu doresc este problema lor,numai daca acest spaţiu nu este folosit deloc, poate fi închiriat de asociaţie, iar banii se depun într-un fond de sume speciale (reparaţii, service etc.)
in cazul pe care dumneavoastra la-ti expus hotararea AG este eronata,numai daca o inchiriati platiti,nu vi se pot lua bani pe ceva pentru care oricum platiti o cota indiviza,o puteti contesta
Este nelegal sa va ia aceasta taxa, asa cum a spus si @sacalul09, iar Dv., toti sapte, trebuie sa contestati aceasta suma, intrucat este nelegala. Asta in cazul in care toti proprietarii de pe scara au acces la uscatorie.

Uscatoria face parte din proprietate comuna si este folosita in comun de proprietari, ca uscatorie.
In lege se scrie ca numai in cazul inchirierii uscatoriei catre un tert se percepe chirie. Dv. nu aveti contract de inchiriere (numai atunci cei 7 s-ar constitui in tert) pentru ca acesta ar insemna limitarea dreptului celorlalti proprietari sa foloseasca uscatoria, ca uscatorie, ceea ce nu e cazul.

Deci e o hotararea a adunarii generale nelegala, in dispretul legii, si care trebuie abrogata, iar banii care v-au fost luati pana acum pe aceasta taxa inapoiati.
Puteti face reclamatie la primarie, in cazul in care nu se rezolva in cadrul asociatiei de proprietari.
Este un abuz asupra proprietarilor!
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator AIFTINCAI   GIGI AIFTINCAI GIGI locuiesc la et.10 pe o scara cu 40 apart. si deasupra ultimului nivel sunt doua uscatoare pentru care Presedintele este hotarat sa ne ceara chirie. Precizez ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Am procedat corect? neculabahnareanu neculabahnareanu Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari dintr-un condominiu (bloc) format din doua scari, cu 8, respectiv 7 etaje a hotarat sa stabileasca sediul social ... (vezi toată discuția)