avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata terasa- cota parte?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata terasa- cota parte?

Suntem 4 ap la et3 mansardat , 2 din ele au terasa de 50 mp, al3lea are 34mp.si al4lea are 70 mp...

Aceste suprafete ale teraselor, la ch de intretinere cota parte ar trebui incluse?

Pt ca la noi in bloc,cand se calculeaza cota parte , noua celor cu aceste terase, ni se ia iau in calcul nu doar suprafata utila.a ap ci cu tot cu suprafata teraselor si atunci la.orice se calculeaza cota parte la.noi e mai mult.. adica de ex la un ap suprafata lui e de 67 mp plus 50mp terasa si.ei calculeaza cota parte pt 117mp

E legal? Unde pot gasik info despre asta in lege?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: amotida , utilizator 20:56, 8 Octombrie 2019
Deci fiecare ap, are terasa lui,cu intrare din.ap si perete despartitor. E trecuta in contract,dar nu ca suprafata utila, are acelasi regim.al.balconul,nimeni n.are acces la.ea decat fiecare proprietar.

latka a scris:

Atit timp cit nu citiți ce se scrie la acest topic, e mai bine sa nu răspundeți. Terasele nu sunt proprietate individuala.



@adamar
Eu stiu ca suprafata apartamentului care intra in calcul este suprafata utila, fara balcoane si fara logii. Desigur si fara "terase" atat timp cat aceste terase nu fac subiectul partilor comune. Iar dupa cum spuneti, aceste terase sunt trecute in contractele de v/c a respectivilor, deci vorbim de proprietate privata asa cum si balcoanele celorlalti nu sunt luate in calculul cotelor. Ca e denumita terasa si nu balcon, nu are importanta.
Inclusiv in blocul in care stau eu am exact situatii de tipul acesta, unele apartamente de etajele superioare avand terase foarte mari.
Dar poate eu nu stiu sau nu inteleg perfect cu ce aveti de-a face acolo...
Anyway, in L 198/2018, la Art. 86 este specificat:
(1) Suprafața utilă a proprietăților individuale și cota-parte indiviză de proprietate sunt cele înscrise în cartea funciară în baza unei documentații cadastrale sau, în lipsă, cele din actul de proprietate.
Cred ca va este suficient pt a cauta si constata ce se intampla in cazul relatat.
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
amotida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)
Recalculare cota - parte indiviza de proprietate perjaecaterina perjaecaterina Buna seara . Ma confrunt cu o situatie ce doresc sa o supun atentiei dvs.pentru un raspuns competent. Conform contractului de vanzare-cumparare apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza in cazul apartamentelor de tip duplex cu terasa Vaaleriu Vaaleriu Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul unui apartament de tip duplex cu terasa, cota indiviza ar trebui sa ia in calcul si suprafata ... (vezi toată discuția)