avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - acord incetare CIM art 55.b.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - acord incetare CIM art 55.b.

Buna seara,

Aduc in discutie urmatoarele probleme in speranta unor raspunsuri avizate si concrete :
- cu data de 01.12.2009 imi inceteaza CIM in conditiile art.55 lit.b din Codul Muncii,
- in acelasi timp primesc 2 salarii compensatorii de la fostul angajator,
- ca sa pot beneficia de somaj(totusi), ce ar trebui sa fac : sa ma angajez la o societate comerciala pt.o perioada de ...(cate zile ?, minim, legal), avand astfel continuitate in cartea de munca?
- cam in cat timp trebuie sa fie depusa documentatia la ITM ca sa fie totul legal ?
- care este valoarea lunara a somajului?, se calculeaza in fctie. de ultimele 12 salarii de incadrare?
Va rog sa ma ajutati, deoarece decizia de incetare a CIM nu mi-a apartinut ; a fost mai mult o tehnica de intimidare pentru a NE (pt ca suntem mai multi salariati in aceasta situatie)determina sa renuntam de ''bunavoie''.
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs URGENT.

O seara placuta tuturor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 1 Decembrie 2009
doriannejoy a scris:

Va multumesc mult pentru toate aceste informatii. Un singur lucru nu il am clar - daca imi inceteaza CIM cu 01.12.2009 inseamna ca noul angajator trebuie sa ma inregistreze la ITM cu 02.12.2009, nu ? Presupun ca pentru aceasta are nevoie de documentele mele (copie CI, copie act studii, cazier judiciar etc.), deci IN CAT TIMP TREBUIE SA DECLARE LA ITM ca m-a angajat (ca eu sa nu pierd acea indemnizatie de somaj) sau nu trebuie sa ma angajeze chiar cu data de 02.12.2009?
Multumesc .

Termenul de inregistrare al c.i.m. este de 20 de zile de la data incheierii acestuia.
Semnati c.i.m. cu data de incepere 02.12.2009 si in cateva zile aduceti actele, astfel incat angajatorul sa aibe timp sa-l inregistreze in termen la ITM. Pentru carnet de munca dati o declaratie ca-l veti prezenta intr-un anumit termen de la angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie inchis cim pt a putea obtine ajutor de somaj? AndreeaFP AndreeaFP Conform carui articol se incheie CIM in cazul in care societatea nu mai are lichiditati sa sustina angajatul, iar angajatul doreste sa obtina imediat ... (vezi toată discuția)
Somaj trueblack trueblack Ce valoare are somajul in cazul in care ai 13 ani de munca neintrerupti si un salariu actual de 1634 ron net.Multumesc. (vezi toată discuția)
Somaj Mariana Petriuc Mariana Petriuc de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca? (75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)