Buna ziua
Am contactat din primavara o echipa de muncitorii care spre surprinderea mea ne-am inteles in vederea desfasurarii unuei lucrari, lucrare care a fost parafata si printr-un contract. Acum dupa terminarea lucrarii la nici 2 saptamanii, odata cu venirea ploii am depistat ca prin acoperis se infiltreaza apa, mai mult placile de gresie puse de aceasta echipa, unele din ele suna a gol. Am vorbit cu mesterii sa vina de urgenta sa remedieze problemele aparute urgent, nu s-au miscat asa repede insa cand au venit au spus ca trebuia sa le cumparam alte placi de gresie pentru a fi inlocuite cele cu probleme, iar cand s-au urcat sa verifice pe unde se infiltreaza apa au gasit un solz bituminos rupt de circa 5cm, solz rupt de mine in incercarea de a il dezlipi mai mult sa pun silicon, incercare esuata, deoarece am observat ca este o lucrare mai ampla de facut, am vrut sa remediez eu problema. Mesteri bineinteles ca m-au invinuit ca eu am tras special de el sa ii fac pe ei sa vina degeaba la mine si m-au intrebat de ce nu le-am luat alte placi ca sa le inlocuiasca pe cele care suna a gol din cauza lor ca nu au stiut sa le puna.
Am mentionat si recunoscut ca da eu am incercat sa dezlipesc acel solz in ideea de a repara sa nu mai ploua in terasa si ca nu mai cumpar nici o gresie, m-am saturat sa tot arunc cu banii pt nepriceperea lor.
Nu mai vor sa vina deoarece au spus ca imi bat joc de ei. Invatati-ma ca sa fac ca m-au mancat de bani si nici treaba buna nu au facut.
Va multumesc
Buna ziua,
Echipa aceea lucreaza pentru o firma cu care ati incheiat contractul?
Orim...mergeti la un avocat cu acel contract si vedeti ce va spune, merita sau nu actiunea in instanta...
Puteti incepe prin trimiterea unei notificari, printr-un avocat, prin care sa-i amenintati ca o sa va adresati instantei daca nu vin sa remedieze deficientele.
Poate se sperie si vin...
Daca ati incheiat contract de prestari servicii cu firma de ctii. a celor doi lucratori, in actul de receptie trebuie mentionata garantia lucrarii - perioada de garantie si conditiile in care se mentine garantia. Procedati asa cum scrie in documentul respectiv (PV de receptie si/ sau contract).
Daca nu aveti contract semnat si nici PV de receptie, ati facut o lucrare pe propria raspundere, motiv pentru care cei doi lucratori procedeaza asa cum descrieti.
Puteti deschide actiune instanta, numai in baza documentelor pe care le detineti - contract, PV de receptie lucrari, facturi de plata, etc.
Daca ajungeti in instanta (vi se accepta actiunea) puteti solicita instantei de judecata sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea ctii.
Analizați impreuna cu un av daca merita costurile pt un eventual proces,probabil o sa castigati dar nu o sa aveti ce sa recuperați de la firma celor"doi baieti"probabil un srl cu câteva sute de lei capital social.
Refuz garantie
pur_gabi
Am o problema cu o placa video defecta aflata in garantie. A fost achizitionata online, de la un magazin care are showroom in iasi. M-am prezentat cu ea acolo, ... (vezi toată discuția)