avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz garantie

Am o problema cu o placa video defecta aflata in garantie. A fost achizitionata online, de la un magazin care are showroom in iasi. M-am prezentat cu ea acolo, s-a intocmit o fisa de receptie in care s-a specificat prafutia, zgariata, sticker partial dezlipit. Dar a fost primita. Apoi pe site-ul lor am putut vedea stadiul in care se afla produsul. Era specificat tot ce a fost trecut in fisa de receptie, apoi au scris si un diagnostic si o sectiune: aflat in garantie: DA; trimis la service autorizat. Dupa 10 zile vin si spun ca garantia a fost refuzata de service pe motiv ca stickerul era dezlipit. Pe certificatul de garantie scrie produsul poate fi refuzat la receptie daca nu sunt indeplinite conditiile...... Dar ei nu l-au refuzat la receptie. L-au diagnosticat si trimis in service. E normal? Daca vroiau sa il refuze nu trebuia de la inceput? In certificat nu scrie nicaieri ca service-ul poate refuza garantia.
Si in plus pe site-ul lor unde inainte puteam vedea statusul produsului acum apare momentan indisponibil. A devenit indisponibil imediat ce ne-au anuntat ca ne refuza.
Daca la preluare s-a specificat si Dvs ati semnat ca stickerul era partial dezlipit s-a pierdut garantia. Probabil au dorit sa va ajute si sa incerce sa il repare iar daca nu au reusit, au luat decizia de a nu va inlocui produsul cu unul nou, avand acoperire legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie telefon mobil Miki37 Miki37 Am cumparat un telefon mobil si a fost trimis in service de 3 ori pana acum. Prima data (februarie 2016) avea ecranul verde la luminozitate mica si a fost ... (vezi toată discuția)
Modificarea garantiei pentru un produs reparat in timpul garantiei. mihaibatranu mihaibatranu Am un produs electrocasnic, aflat in perioada de garantie, care s-a defectat. Am luat legatura telefonic cu serviciul de garantii al firmei care mi-a livrat ... (vezi toată discuția)
Țeapă quickmobile alexandru20146 alexandru20146 Bună ziua, Am făcut nefericita alegere de a cumpăra de la Quickmobile. Mi-am luat un telefon Asus Zoom ZX551ML 128gb și în jumătate de an mi-au ... (vezi toată discuția)