avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tabel costuri lunare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tabel costuri lunare

Bună ziua, am cumpărat o locuință în altă localitate decât cea unde domiciliez. Tabelul cu costuri se afișează la avizier, eu am rugat firma de administrare să-mi trimită pe mail lunar tabelul pentru a fi un bun platnic, neavând altă cale de acces la tabel. Cum pot proceda ca acest aspect să devină o obligație a firmei de administrare, nu o favoare, în situația în care, se fac că uită frecvent, administratorul având obligația conform legii să-mi aducă la cunoștiință în scris eventualele restanțe, și să-mi asigure accesul la evidențe .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:06, 11 Octombrie 2019
ART. 66 din legea 196/2018
(1) Administratorul are, in principal, urmatoarele atributii:
...
m) calculeaza, intocmeste, supune verificarii cenzorilor/comisiei de cenzori, supune aprobarii comitetului executiv si afiseaza la avizier lista lunara a cheltuielilor de intretinere, intocmita conform reglementarilor in vigoare, in termen de maximum 5 zile de la primirea ultimei facturi de la furnizorii de servicii;
Administratorul nu este obligat sa va trimita pe mail aceasta lista
Verificati daca are aceasta obligatie specificata in contractul de munca...
Daca nu o are...discutati cu un vecin sa va spuna dumnealui cat aveti de plata...
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administartorul de imobil nu este obligat sa informeze individual locatarii de obligatiile lunare de intretinere prin alta forma scrisa decat lista lunara de intretinere
Inclusiv restantele sunt consemnate in lista de intretinere
Constientizati ca administartorulu este 1 singura persoana care calculeaza cotele individuale d eintretinere la n locatari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ultima perioada de timp, o mare parte dintre as. prop. au pasit serios in epoca calculatoarelor si a internetului. Mai mult o parte dintre asociatii, nu mai lucreaza listele de plata la"pix" sau nici macar in Excel, ci au trecut la lucrul cu programe de gestiune specializate care permit generarea şi listarea tabelului de cheltuieli pentru asociaţiile de proprietari; pe lângă această facilitate de bază, sunt incluse: registrul de casă şi bancă, calculul salariilor, evidenţa fondurilor, situaţia soldurilor şi multe altele. Alte asociatii de proprietari si-au construit platforme web unde afiseaza Lista de plata si alte o mutime de informatii, arhiva, anunturi etc.
Personal, lucrez cu un astfel de program si cine doreste, pot dezvolta subiectul, doar pe mesaj privat.
In final ce vreau sa spun: daca se lucreaza cu programe specializate, trimiterea de informatii (SMS, e-mail) catre proprietari se poate face in mod automat, din program, fara niciun efort din partea celor care gestioneaza activitatea la as. prop. Ba mai mult, programul permite accesul proprietarilor la foarte multe informatii privind activitatea economico financiara a as. prop. dand acces proprietarilor la un avizier virtual.
Ei, daca as. prop. din care face parte autoarea topicului, nu lucreaza inca, asa cum am aratat mai sus, este adevarat ce s-a mai scris, administratorul nu are nicio obligatie legala de a va transmite informatii suplimentare inafara celor afisate la avizier...
Torusi, merita sa incercati, mai intai o discutie amiabila cu onor dl presedinte al as. prop., sa-i explicati cum sta treaba si poate, in scchimbul a 1-2 lei/luna (poate chiar gratuit) sa-i traseze o sarcina administratorului sa va trimita o copie a listei de plata pe WhatsApp. De fapt acelasi lucru il poate face si un vecin/vecina, daca va intelegeti.
Va doresc mult succes!
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere asociatie de proprietari exclusiv electronica vladurash vladurash Buna ziua, Pentru ca suntem in 2020 si incercam sa fim ceva mai ecologisti (taiat mai putini copaci), vrem sa punem la dispozitia locatarilor listele de ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza contractele cu furnizorii? vali m vali m O iau pe urma utilizatorului flory_mr...scuze.. Cum interpretati art 66 litera i , unde scrie ca administratorul efectueaza formalitatile necesare in ... (vezi toată discuția)
Ne fura administratorii ? Nickyuli Nickyuli Bună seara.azi 23.01 .2024 la avizierul asociației este afișată intretinerea pentru luna septembrie 2023.este normal ? ? ?Blocurile din apropiere ... (vezi toată discuția)