Buna ziua.detin un titlu de proprietate pentru o suprafata de 30.14metri patrati situat in spatele blocului. Titlu nu este inscris si nici intabulat .iar in bloc nu mai detine nimeni asemenea titlu.Problema este ca acesta a fost trecut in contract la cumparare.iar acum doresc sa vand si am constatat ca nu-l mai gasesc.acesta fiindui necesar cumparatorului la banca pentru acordarea imprumutului.Ce doresc sa intreb daca sa solicit prefecturii[aceasta a emis titlu] o copie sau un duplicat.Stiu ca pentru obtinerea duplicatului este putin mai complicat deoarece trebuie declarat pierdut in monitorul oficial apoi data o declaratie notariala etc.iar in cazulul unei copii ar fi mai simplu avand in vedere ca acesta nu este inscris si nici intabulat.inainte sa pierd acest titlu am fost cu el la primarie ,deoarece terenul din spatele blocului apartine domeniului public.iar acestia mi-au spus ca nu recunosc asemenea titluri.Nu stiu cum a fost obtinut acesta dar ca o completare cei de la care am cumparat anterior aveeau acest titlu iar acesta dateaza dinainte de 1989.
Emitentul titlului va emite un duplicat, nu o copie. Copie ați fi putut face dvs, dacă ați mai fi avut originalul. Duplicatul are aceeași greutate că și originalul
Din pacate la mine notarii nu tin cont de titlul de proprietate, tin cont de actul de vanzare-cumparare. Oare de ce nu tin cont de titlul de proprietate ?
Comunistii le dadeau la oameni niste acte de vanzare-cumparare in care scriau ca au doar dreptul de folosinta pentru terenul de 30,14 mp. Oamenii au dat bani pe acest teren de 30,14 mp, dar din pacate nu au acest teren in proprietate, acest teren este al statului, si din pacate au doar drept de folosinta. Asa a fost pacalit si tatal meu care a platit 40 de ani impozit pe un teren care nu este al lui. , dar din pacate a fost nevoit sa plateasca succesiunea la notariat si pentru acesti 30,14 mp . ( ca si cand ar fi ai lui, dar de fapt sunt ai statului ) . Sa se procopseasca ei, da-i dracu de comunisti hoti !
titlurile de proprietate sunt de mai multe feluri. contractul de vanzare cumparare este unul din ele
skoda2022 a scris:
Din pacate la mine notarii nu tin cont de titlul de proprietate, tin cont de actul de vanzare-cumparare. Oare de ce nu tin cont de titlul de proprietate ?
Da dar pe timpuri, in 1981 , pe langa constract de vanzare-cumparare era si un titlu de proprietate. De ce notarii nu tin cont de titlul de proprietate ?
Titlu proprietate
bella_y
Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)