avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procedura pentru scoaterea unui minor din tara.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procedura pentru scoaterea unui minor din tara.

Salutare , in iarna urmatoare planuiesc sa plec intr-o vacanta cu niste rude . Printre care si sora mea de 17 ani si jumatate , ea momentan fiind minora presupun ca are nevoie de niste acte . Daca mi-ar putea explica cineva procedurile care trebuiesc aplicate si eventualele probleme care pot aparea i-as fi mai mult decat recunoscator .
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 7 Octombrie 2019
Condiții de ieșire din țară pentru cetățenii români minori
[ link extern ]
Multumesc , am citit si eu asta .
Intrebarea mea aici este . Oare trebuiesc si traduse acele documente in limba tarii in care vreau sa plec? Pentru ca trebuiesc aratate si politiei de frontiera de acolo.
Iarna următoare bănuiesc că este iarna anului 2020. Dacă este așa înseamnă că sora dvs va fi majoră la acea dată. În acest caz, nu mai are nevoie de nici un act cu excepția actelor de călătorie, pașaport sau buletin.

Dacă vă referiți la iarna anului 2019, soluția este ca părinții să dea o declarație la notar prin care aceștia să-și dea acordul ca fata să fie însoțită de o persoană majoră, declarație prin care se va preciza perioada, locul călătoriei, etc (o să vă spună exact notarul).
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Adrian ALBU, Avocat
Nu trebuiesc traduse ... insa, pentru un raspuns concludent intrebati la Politia de Frontiera.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare minor pentru plecarea in strainatate emilia76 emilia76 Buna ziua! Sunt divortata si am un copil de 5 ani. Custodia copilului este comuna, fara interdictii. Anul acesta doresc sa plec cu fetita din tara si as dori ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu domiciliul în străinătate komocz ferenc komocz ferenc Buna seara.Suntem o familie stabilita in Italia de 18 ani.Avem doua fete:una de 26 de ani iar cealalta de 17 ani.Amandoua au pasapoarte cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)