avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului

buna seara!!
in data de 22.11.2009,pe cand ma deplasam la locul de munca, am intrat intr-o intersectie chiar in momentul in care semaforul electric se schimba pe culoarea verde si m-am oprit la un bar din intersesctie ptr a-mi cumpara un pachet de tigari. chiar in mometul in care am coborat din autoturism, dupa o alta strada a aparut o masina de politie in care se afla chiar seful de la circulatie,"singur in masina",a coborat la mine foarte iritat ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului,moment in care mi-a solicitat documentele de identitate ale mele si ale autoturismului. i-am dat documentele solicitate dupa care mi-a spus ca imi suspenda permisul ptr 30 de zile. mentionez ca acesta nu era imbracat regulamentar,nu avea ecuson de identificare cu nume sau numar,a solictat unui echipaj de pilitie din oras sa vina sa-i aduca un carnet de procese-verbale,proces-verbal pe care l-a redactat personal,iar eu ca un baiat "destept "#-ol-am semnat si nu am avut nici obiectiuni la el. mai mentionez ca amenda care mi-a fost aplicata am achitat-o in termenul de 48 de ore si am martor care era la semafor cu mine si a vazut ca am traversat intersectia pe culoarea verde a semaforului electric. am fost astazi sa ma interesez de actele care imi trebuiesc ptr a depune o contestatie,dar sincer sa fiu eu unul nu prea imi dau mari sanse.X-(
v-as ruga daca ma puteti ajuta cu un sfat,daca sa mai depun contestatie sau nu,daca am vreo sansa sa o castig,orice.
as mai avea un lucru de precizat: In procesul -verbal de contraventie nu este trecut anul actului normativ care precizeaza fapta savarsita si nici numele judecatoriei unde trebuie sa depun plangerea impotriva procesului verbal.
cu stima!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:47, 30 Noiembrie 2009
Sfatul meu este sa faceti contestatie , sa precizati numele si datele exacte de identificare ale martorului(pentru a putea fi citat) si sa lasati instanta de judecata sa aprecieze daca aveti dreptate sau nu ! Caci sansele dvs se afla la instanta!
Succes!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda trecere pe rosu Petrisor87 Petrisor87 Buna Ziua, Ma numesc Petrisor si sunt din Craiova Sunt nou pe acest forum si va multumesc ca ma ascultati. Pe data de 11.12.2009 la orele 02.20 am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)