avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună ziua!
Tatal meu a decedat in mai 2019.
Am un frate si traieste mama.
Trebuie sa facem succesiune daca actele casei si a terenului sunt pe mama?
Succesiunea in cat timp trebuie făcută ca sa nu platim taxe suplimentare?
Mama poate vinde bunurile imobile dacă sunt pe numele ei cu cota de 1/1 in extrasul de carte funciara, fără sa mai facem succesiunea?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:00, 8 Octombrie 2019
Buna ziua,
Depinde daca terenul si casa sunt bunuri exclusiv proprietatea mamei sau au fost bunuri comune, chiar daca este mentionata doar mama in titlu de proprietate.
Pentru a nu se plati taxe suplimentare, succesiunea trebuie facuta in max 2 ani de la deces, insa in termenul de un an trebuie sa se faca declaratia de acceptare a mostenirii pentru a nu se pierde dreptul(asta nu costa prea mult).
În primul rând, trebuie să mergeți la notar și să faceți o declarație de acceptare a succesiunii după tată. Apoi, cereți notarului deschiderea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în ... Edy2020 Edy2020 Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în viata ar dori sa vândă casa, terenurile și pădurea părinților ei. Problema este ca mai au 3 ... (vezi toată discuția)
Lamuriri succesiune lilysta lilysta Mama mea a decedat in februarie 2006,nu am facut succesiunea de fapt am dat o declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui meu .Mentionez ca sunt unicul ... (vezi toată discuția)