avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... relatie cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

relatie cu o minora

am si eu o problema,am 20 de ani yar prietena mea 17.a ramas insarcinata si nu as fi de acord cu avortul...adica aveo o relatie de 2 ani de zile iar parintii ey mereu ao fost o piedica pentru noi....sunt cam speriat,imi pot face ai ey ceva probleme din punct de vedere legal daca fata ma iubeste si vrea sa se marite cu mine???:sorry:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:16, 7 Decembrie 2009
da,insa ma gandeam asa...e minora,eu major,parintii ey niste oameni putyn incuiati....nu stiu,nu prea am avut probleme cu legea asa si nu prea ma pricep.intrasem putin in panica :P
Numai infractiunea de seductie e incidenta(daca i-ati facut promisiuni de casatorie , neonorate ) .Insa,in cazul acestei infractiuni, impacarea partilor inlatura raspunderea penala .Asa incat , consider ca nu aveti niciun motiv de neliniste .Totusi , intrucat prietena dumneavoastra nu are inca 18 ani, ii trebuie acordul partintilor(de la 16 ani in cazul fetelor ) .

E necesar, in acest sens , si un aviz medical al fetei minore.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Bogdan, tu vrei sa te casatoresti cu ea acum, mai tarziu sau nu?
Marioara Maftei a scris:
Bogdan, tu vrei sa te casatoresti cu ea acum, mai tarziu sau nu?

Eu cred ca nu vrea sa o ia de sotie , dar este speriat ca ar putea fi dat in judecata si o sa ajunga la puscarie .
Chiar daca i-ati facut promisiuni de casatorie nu inseamna ca ati sedus-o , deoarece dumneavoastra puteti pretinde ca nu aveti motive sa va grabiti , pentru ca o nunta trebuie pregatita cu mare atentie , plus ca trebuie sa mai fie disponibili si nasii , si ca inainte de casatorie trebuie sa lamuriti eventualele pareri diferite intre dumneavoastra si viitoarea sotie sau viitorii soti .
Pana cand o sa fiti pregatit pentru casatorie fapta o sa se prescrie .
Poate pretinde dar in caz de plangere in instanta nu se poate stinge cauza decat prin impacarea partilor si asta inseamna clar casatorie...

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Gravida la 15 ani edy20041889 edy20041889 am 15 ani si cateva luni si in seara asta am aflat ca am ramas gravida.Cel cu care am ramas este mai mare decat mine.....vrem ca la 16 ani sa ne casatorim...si ... (vezi toată discuția)
Minora gravida arina.dan arina.dan Am 15 ani, se poate sa fi ramas gravida cu prietenu meu care are 20 de ani. Mama poate sa faca plangere impotriva lui? Pot pastra copilul daca mama nu este de ... (vezi toată discuția)