As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc (prin asta inteleg inclusiv avize, conditii speciale legale, etc) ca sa infiintez o gradinita privata. De asemenea as dori sa stiu unde anume ma pot interesa de acreditare si de altele care au legatura cu infiintarea unei gradinite private.
Pana la urma a aflat cineva daca se poate infiinta o gradinita sub forma unei SRL deoarece daca veti intra pe site-ul www.mfinante.ro, veti gasi multe gradinite SRL-uri.
Am studiat eu legea invatamantului si poti infiinta gradinita, trebuie sa ai sau sa infiintezi o societate comerciala cu codul CAEN 8010 Invatamant primar, in care este inclus si cel prescolar. Succes!
Eu astept daca este cineva doritor sa ne impartaseasca din experienta infiintarii uneia :)
Am citit si eu legea invatamantului si in ultima varianta modificata prin ordonanta 75, s-a eliminat posibilitatea de a infiinta gradinite avand forma juridica SLR etc ci numai prin ONG-uri (asociatii, fundatii, federatii). Iar gradinitele infiintate ca societati comerciale au fost obligate ulterior sa-si schimbe forma juridica in cea mentionata , in ONG.
Dacă obţineţi acreditarea de la Ministrul Educaţiei şi Învăţământului sunteţi scutiţi de la plata impozitului pe profit şi TVA conform Legii 571-2003 rep.adică Codul Fiscal şi Legii 84/1995 rep., Legea învăţământului. În caz contrar sunteţi plătitor de impozit pe profit şi alte impozite şi contribuţii cum ar fi cele legate de salariaţi!