avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ACTE INFIINTARE GRADINITA PRIVATA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ACTE INFIINTARE GRADINITA PRIVATA

Buna ziua!

As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc (prin asta inteleg inclusiv avize, conditii speciale legale, etc) ca sa infiintez o gradinita privata. De asemenea as dori sa stiu unde anume ma pot interesa de acreditare si de altele care au legatura cu infiintarea unei gradinite private.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 22:29, 3 Octombrie 2007
Buna ziua!

Pana la urma a aflat cineva daca se poate infiinta o gradinita sub forma unei SRL deoarece daca veti intra pe site-ul www.mfinante.ro, veti gasi multe gradinite SRL-uri.
Am studiat eu legea invatamantului si poti infiinta gradinita, trebuie sa ai sau sa infiintezi o societate comerciala cu codul CAEN 8010 Invatamant primar, in care este inclus si cel prescolar. Succes!
Eu astept daca este cineva doritor sa ne impartaseasca din experienta infiintarii uneia :)
Am citit si eu legea invatamantului si in ultima varianta modificata prin ordonanta 75, s-a eliminat posibilitatea de a infiinta gradinite avand forma juridica SLR etc ci numai prin ONG-uri (asociatii, fundatii, federatii). Iar gradinitele infiintate ca societati comerciale au fost obligate ulterior sa-si schimbe forma juridica in cea mentionata , in ONG.
Dacă obţineţi acreditarea de la Ministrul Educaţiei şi Învăţământului sunteţi scutiţi de la plata impozitului pe profit şi TVA conform Legii 571-2003 rep.adică Codul Fiscal şi Legii 84/1995 rep., Legea învăţământului. În caz contrar sunteţi plătitor de impozit pe profit şi alte impozite şi contribuţii cum ar fi cele legate de salariaţi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara barbatescu elena barbatescu elena Buna as dori daca ma puteti ajuta sa stiu daca in momentul de fata este posibil sa mai fac demersuri pt infiintare unei gradinite particulare care sa poata ... (vezi toată discuția)
Cum infiintam o gradinita particulara ENGFULL ENGFULL la sfarsitul concediului de crestere copil mi-am dat seama ca nu am cu cine sa-mi las copilul de 2 ani intr-un oras mic nu exista gradinite particulare , in ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei gradinite particulare bluewrites2you bluewrites2you Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca pentru o gadinita particulara este nevoie de acreditare? (vezi toată discuția)