avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit în avans, din martie, mobilă de pe un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit în avans, din martie, mobilă de pe un site de antichități, dar nu mi s-a livrat și nici nu mi se restituie banii. Dosarul penal stă pe loc, cum să procedez pentru a grăbi cazul?

De pe un site de antichitati am incercat achizitia de la o persoana fizica din timisoara a unor corpuri de mobilier. Am sunat si doamna foarte draguta mi-a facut o reducere si transport inclus... O ofera ce nu puteam sa o refuz, dar cu plata in avans in contul bancar specificat de aceasta. De cand am facut plata (martie 2019), persoana respectiva ma tot amana cu plata banilor inapoi.

Din luna mai am facut plangere penala impotriva ei, iar politistul care se ocupa de caz nu o poate chema la declaratii, aceasta raspunzand la telefon, fara nonsalanta reuseste sa păcălească si pe politist, declarându-se in Italia.

Neplacandu-mi modul de inaintare al anchetei am insistat politistului sa-mi ofere amanunte de caz si mi a spus ca daca nu vine la declaratii o ridica chiar la intrare in granita. Explicându-i ca mi se pare o masura prea dura retinerea persoanei nu era mai simplu sa introduca dosarul pe rol la instanta si sa puna sechestru pe cont. Acesta replicand ca nu se poate fara declaratia acesteia.

Nu stiu cum sa procedez pentru grabirea cazului?!
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CipriDinu , utilizator 15:01, 9 Octombrie 2019
Spuneti ca ati facut plata si asteptati plata banilor inapoi. Nu spuneti nimic de mobilier, l-ati primit si nu era ce asteptati, nu l-ati primit, care e situatia?
M-a amanat cu mobilierul de la o luna la alta, iar apoi vazand ca ma tot amana mi-am cerut stornarea banilor achitati. Si nici astazi nu mi a facut stornarea cv mobilierului.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Spuneti ca ati facut plata si asteptati plata banilor inapoi. Nu spuneti nimic de mobilier, l-ati primit si nu era ce asteptati, nu l-ati primit, care e situatia?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum prezentati dvs situatia de fapt, pare sa fie vorba de inselaciune.
Politistul trebuie sa il citeze si daca nu se prezinta, sa mearga cu dosarul mai departe.
Si daca nu vine la citatie? Fiind totusi plecata persoana in Italia, cum ar trebui sa procedez pt a grabi inaintarea dosarulyi in insranta?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Asa cum prezentati dvs situatia de fapt, pare sa fie vorba de inselaciune.
Politistul trebuie sa il citeze si daca nu se prezinta, sa mearga cu dosarul mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare, contract de vanzare Coca94 Coca94 Bună seara! Ma confrunt cu următoarea problema: O cunoștință a dorit sa achiziționeze un apartament într-un bloc nou. Acest lucru se întâmpla la ... (vezi toată discuția)
Fapta se supune vreunei incidente din partea legii? Mitchell T Mitchell T Am o intrebare pentru cei avizati si solicit un raspuns pertinent in masura in care se poate... Am lucrat timp de 2 luni ca sofer pentru un reprezentant in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am incercat sa urmez sfaturile primite cu ocazia ultimei ... Jenu68 Jenu68 Buna ziua. Am incercat sa urmez sfaturile primite cu ocazia ultimei intrebari puse in forum si am aplicat cu CV-ul meu la mai multe oferte de lucru. Zilele ... (vezi toată discuția)