avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate popri contul unui copil de 14 ani ?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate popri contul unui copil de 14 ani ?

Buna seara. Copilul meu in varsta de 14 ani isi doreste un card de debit in care sa isi stranga economiile lui ( bani primiti de pe la rude, bursa, etc ). Am vazut ca dupa 14 ani isi poate deschide un cont curent cu card de debit atasat, cu mine ca reprezentant legal. Problema este ca eu in acest moment am conturile blocate. In situatia in care merg cu el sa isi poata face acest card....exista riscul ca poprirea mea sa il afecteze ? I se pot popri banutii din contul lui, eu fiind reprezentant legal?
Cel mai recent răspuns: adivoinea , utilizator 11:40, 10 Octombrie 2019
Nu, patrimoniul dumneavoastra (activ si pasiv) este diferit fata de patrimoniul copilului astfel ca, creditorii dumneavoastră nu pot urmarii bunurile si/sau conturile proprii ale copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
Bogdan Costache, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns.

Bogdan Costache a scris:

Nu, patrimoniul dumneavoastra (activ si pasiv) este diferit fata de patrimoniul copilului astfel ca, creditorii dumneavoastră nu pot urmarii bunurile si/sau conturile proprii ale copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe bursă socială Alexandra Rebeca Alexandra Rebeca Bună ziua vreau și eu să știu dacă se poate pune poprire pe bursă socială? Menționez că bursa nu este a mea este a copilului. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pe numele unuia dintre soti, eventuala succesiune ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua Situatia este urmatoarea: am intr-un cont bancar deschis pe numele meu niste banuti care sunt ai copilului, bani primiti de la botez, bunici, etc., ... (vezi toată discuția)