Daca varul meu primar are o sora de mama ce niciodata n a purtat numele tatalui vitreg,in caz de deces al varului meu are dreptul la o parte din mostenire,tinand cont ca in 1936 bunicul nostru a cumparat proprietatea pt cei doi baieti,tatal meu si fratele lui care d a casatorit cu o femeie ce avea un copil din alta relatie,dar care nu a purtat numele nostru niciodata.?As vrea sa stiu ce drepturi are aceasta femeie asupra proprietății fratelui sau de mama,tinand cont ca la 18 ani a plecat de aici,casatorindu se.E suficient ca a fost crescuta de unchiul meu,sau are drepturi la o parte din proprietate unde nu a contribuit cu nimic,niciodata.
Daca au fost doar frati de mama si nu a foost infiata de tata atunci are dreptul doar la partea de mostenire ce ar reveni mamei precum si la mostenirea bunurilor tatalui natural, ambele la concurs cu ceilalti mostenitori ( frati, surori, parinti...)
Bine dar mama nici nu era in cf.E vorba de o casa cumparata de bunicul meu,care nu are nici un grad de rudenie cu sora de mama a varului meu.Deci ea nu e din familie.
Atunci daca mama dumneaei nu are dreptul, nici dumneaei nu are dreptul.
Mergeti la un notar cu actele si vedeti ce va spune si dumnealui.
Si la mostenire vin prima data copiii si sotia, abia apoi, daca nu exista primi, pot veni* la mostenire fratii si celelalte rude...
Mostenire
sorinmold
tata casatorit a doua oara.mama vitrega nu mai are copii.dupa ce a decedat tata apartamentul revine dupa cate stiu eu copiilor tatalui si mamei ... (vezi toată discuția)