avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCC

Buna ziua. Am gasit cândva un art de lege in care se prevedea ceva de genul ca daca al doilea copil se naște inainte ca primul sa implineasca varsta de 3 ani, mama poate opta pt valoarea indemnizatiei care a avut-o pt primul copil. Este adevarat ? Daca da, as dori o baza legala. Mulțumesc din suflet.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
Daniela Vilculet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:00, 9 Octombrie 2019
Buna ziua,
Art 9^1 din OUG 111/2010
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect ceea ce ati citit.. nașterea trebuie sa fie într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am fost in concediu pentru creșterea copil până ... Elenq Elenq Buna ziua! Am fost in concediu pentru creșterea copil până pe data de 04.02.2022 după care am fost reangajată până pe data de 05..03.2022 urma apoi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in prezent sunt in concediu de crestere copil, pana ... Mari94 Mari94 Buna ziua! In prezent sunt in concediu de crestere copil, pana in aprilie cand voi reincepe serviciul. In prezent însărcinată in aprox 6saptamani, ... (vezi toată discuția)
Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se ... Roro13 Roro13 Bună seara, daca bebe 1 face 2 ani in iulie 2021 si bebe 2 se naște în august 2021, mai pot beneficia de concediu creștere copil si indemnizație? ... (vezi toată discuția)