avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua..ce acte imi sunt necesare pt a da in judecata pe fostul concubin cu care am 2 copii privind pensia alimentara? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
roxanaloredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:03, 10 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
copii după certificatele de naștere ale copiilor.
și, desigur, o cerere de chemare în judecată.
mai trebuie să știți adresa pârâtului (fostul concubin).
dacă nu mai are și alți copii, va datora celor pe care îi aveți împreună 1/3 din veniturile efectiv realizate, sau 1/3 din minimul pe economie, dacă nu realizează venituri.
va fi obligat la plata pensiei începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată și nu de când v-ați despărtit sau nu a mai platit (presupunând că aceste ultime date sunt anterioare).
există o situație în care poate fi obligat să plătească și mai din urmă, dar teza respectivă este mai greu de dovedit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să formulați o cerere de chemare în judecată și să cereți ca instanța să stabilească exercitarea autorității părintești, locuința copilului și pensia de întreținere, care va fi de 1/3 din veniturile lui nete, dar nu mai puțin de 1/3 din venitul minim pe economie în caz că nu are un loc de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alinaflorentina2012 Alinaflorentina2012 M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata strain camelianna camelianna copil in afara casatoriei,recunoscut,ce pensie alimentara poate sa primeasca de la tata,in cazul in care acesta este cetatean strain si este student,adica nu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensia de întreținere pentru minori, și ce procent din veniturile tatălui se acordă pentru doi copii? Florin111 Florin111 O prietena are urmatoarea situatie : are doi copii minori cu cineva cu care n-a fost casatorita doar a concubinat cu el ,iar copiii sunt recunoscuti de tata. ... (vezi toată discuția)