avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum obtin certificat de nastere al copilului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum obtin certificat de nastere al copilului

Buna ziua am fost trimisa in tribunal de catre starea civila pentru a mi stabili instanta nume de familie al copilului. Copilul este conceput in timpul divortului(deci in casarorie) nascut dupa divort statul l a recunoscut ca fiind al fostului sot potrivit legii numai ca lipsa fostului sot ne a adus in stadiu ca avem doar o hartie de la primarie cu prenumele copilului si un cnp care ne trimite in fata instantei de tutela sa stabileasca numele de familie al minorului. In timpul fostei casatorii fiecare si a pastrat numele lui de familie. Am facut cu ajutorul unui avocat o cerere in judecata in care il chemam pe tatal adevarat al copilului si primaria sa imi dea certificat am ajuns in fata instantei si ne au spus ca nu suntem la tribunalul potrivit si ca sa mergem la alt sector si ca nici chemarea in judecata nu este bine facuta. Va rog daca puteti sa ma sfatuiti ce pot face sa mearga lucrurile cat mai repede sa putem scoate certificat copilului pe orice nume. Nu ma mai intereseaza nimic decat certificatul copilului si dupa in timp vom face si tagada paternitatii pentru a obtine numele tatalui adevarat. In acest moment asteptam sa redacteze judecatoria hotararea si sa mute dosarul la tribunalul care este capabil sa gestioneze acest dosar. Cum pot urgenta toata aceasta procedura ca au trecut 5 luni degeaba dosar depus in luna mai.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
Scumpulica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:58, 9 Octombrie 2019
Contactați un avocat de pe forum sa discutați in concret ce trebuie facut. Este necesara sa vada cererea inițială redactată de avocatul respectiv si ulterior putem vedea ce se poate face pe mai departe.
Păi avocatul dvs ce spune?
Mergeți la o consultație juridică la un alt avocat și prezentați-i situația de fapt exhaustiv!
Dacă instanța a declinat dosarul la o altă instanță, competentă, va mai durea vreo 2-3 luni până la termen, din păcate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copil minor Dobrescu Mariana Dobrescu Mariana Am divortat si am un copil minor in varsta de 12 ani cu actualul barbat.Cum sa procedez ca actualul barbat fiind si tatal copiluli sa poata sal treaca pe ... (vezi toată discuția)
Divort care nu se mai termina si copil nascut in afara casatoriei ContSters213170 ContSters213170 Sunt casatorita din 2004 cu un cetatean strain, sotul meu a parasit tara in 2006, iar in 2008 am inceput divortul care dureaza pana in ziua de azi. Nu mi-am ... (vezi toată discuția)