avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Liniste perturbata intr 8.30-17
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Liniste perturbata intr 8.30-17

Buna ziua! Avem urmatoarea situatie acum ceva timp s-a constriut un bloc de 4 etaje in fata noastra la aproximativ 10 m de scara noastra pe locul in care era o parcare .Nu vreau sa vb despre nebunia ce a creat constructia acestui bloc care ne-a limititat perspectiva de a vedea orice altceva decat un zid de BCA placat cu geamuri (asa cum este orice cladire moderna astazi) Geamurile reflecta o caldura ingrozitoare,lumina naturala este limitata,si trecand peste toate acestea, era trecut pe panou asa ;bl.P+4 ,apartamente si birouri..Constructia a fost facuta aproximativ in 2010, in anul 2013 am dorit o separare de celelalte scari a caminului de apa si ne-au trebuit planuri cadastrale ,plan de incadrare in zona de la Agentia Nationala de Cadstru-serv documentatii avize si acorduri si stupoare in planul primit blocul construit nu figureaza la 3-4 ani de la construire .Acum de aproximativ 4 luni efectiv nu se mai poate sta in casa de zgomote intrucat exista o firma de servicii care flolosesc rotopercutor si un compresor cu suflanta folosita pentru anumite componente cam la un interval de 7 -8 min deschis geamul ,folosesc instrumentele, dupa care il inchid si asta se petrece de la ora 8.30 la 17 .Ce pot face in aceasta situatie ,catre ce institutii sa ma indrept ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
irinoaia, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 01:37, 10 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 61/ 1991 privind linistea si ordinea publica stabileste conditiile de lucru. Vedeti art.2 pct. 25-27
Gasiti legea aici: [ link extern ]
In cazul dvs. va puteti referi la pct.25 in special.
Puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat de zgomot si vibratii si Agentia teritoriala de mediu tot in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru poluarea fonica.
Zgomotul maxim admis la limita peretelui celui care produce zgomotul este de 35 dB(A).
Puteti contacta o firma autorizata sa efectueze determinari de zgomot si vibratii (gasiti pe internet) care contracost sa va elibereze buletine de determinare noxe zgomot si respectiv vibratii. Aceste buletine va vor fi utile daca veti hotari sa deschideti actiune in instanta impotriva firmei care produce zgomotul.
Puteti sesiza in scris cu nr. de inregistrare/ data, Inspectoratul de stat in ctii. si primaria pentru respectiva constructie. Pentru autorizatie de ctie. era necesar avizul vecinilor.
Va multumesc!
Un raspuns perfect si extrem de complet ! Felicitari !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vibratie compresor vecini Daniel CT Daniel CT Buna ziua, Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire ... (vezi toată discuția)
Proces Catalin216 Catalin216 Buna ziua, am si eu o intrebare. De aproximativ s.a deschis la demisolul blocului o sala de aerobic, si nimeni nu a fost instiintat de acest lucru. Eu stau ... (vezi toată discuția)
Probleme de vecinatate cu un service auto Laurentiu_bz Laurentiu_bz Buna ziua,ma numesc Gheorghe Laurentiu,locuiesc in Maracineni,Buzau. Din anul 2015,m-am mutat la casa ce se afla in vecinatatea unui atelier service ... (vezi toată discuția)