avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE

Daca o functionara a implinit varsta de pensionare de 60 de ani si lucreaza in continuare poate sa ia si pensie si salariu?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 9 Octombrie 2019
În mod excepțional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu. Pe perioada în care este dispusă menținerea în activitate pot fi aplicate dispozițiile art. 378 C. ad-tiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are ... viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are grupa de munca, deci se poate pensiona, poate fi mentinut in functia publica in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt functionar punlic (inspector) la o primarie. ... adam domnica adam domnica Buna ziua ! Sunt functionar public (inspector) la o primarie. Am 61 de ani si 38 de ani vechime in munca), sunt femeie si in septembrie 2021 as indeplini ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează ... Insuratei1 Insuratei1 Bună ziua.Sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează să ies la pensie de limită de vârstă.Daca rămân în continuare în activitate,pot ... (vezi toată discuția)