avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are ...

Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are grupa de munca, deci se poate pensiona, poate fi mentinut in functia publica in urma unei cereri formulate cu 2 luni inainte de data pensionarii urmand sa beneficieze si de pensie si de salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 23 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La alin.(2) al art.517 C. ad-tiv, se prevede ca in mod exceptional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, functionarul public poate fi mentinut in functia publica detinuta maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.

In speta, vorbim despre pensionarea la limita de varsta si nu despre cea cu reducerea varstei standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie carnetel carnetel Daca o functionara a implinit varsta de pensionare de 60 de ani si lucreaza in continuare poate sa ia si pensie si salariu? va multumesc (vezi toată discuția)
Femeie functionar public public poate ramne in activitate peste ... Amalia N. Amalia N. Functionar public femeie, 63 ani, poate ramane in activitate fara acordul primarului, pina la 65 ani?(august 2021) (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt functionar punlic (inspector) la o primarie. ... adam domnica adam domnica Buna ziua ! Sunt functionar public (inspector) la o primarie. Am 61 de ani si 38 de ani vechime in munca), sunt femeie si in septembrie 2021 as indeplini ... (vezi toată discuția)