avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Femeie functionar public public poate ramne in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Femeie functionar public public poate ramne in activitate peste ...

Functionar public femeie, 63 ani, poate ramane in activitate fara acordul primarului, pina la 65 ani?(august 2021)
Ultima modificare: Luni, 2 August 2021
Amalia N., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 3 August 2021
Potrivit Codului Administrativ, in mod excepțional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.

In speta, nu poate ramane in activitate fara acordul primarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sunt functionar punlic (inspector) la o primarie. ... adam domnica adam domnica Buna ziua ! Sunt functionar public (inspector) la o primarie. Am 61 de ani si 38 de ani vechime in munca), sunt femeie si in septembrie 2021 as indeplini ... (vezi toată discuția)
Pensia cu reducerea varstei Morselez Morselez Un functionar public are dreptul sa ramana in functie si sa ia si pensia cu reducere de varsta, cu grupa de muncă, pana la varsta standard de 62 respectiv 65 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)