avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Sunt functionar punlic (inspector) la o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Sunt functionar punlic (inspector) la o primarie. ...

Buna ziua ! Sunt functionar public (inspector) la o primarie. Am 61 de ani si 38 de ani vechime in munca), sunt femeie si in septembrie 2021 as indeplini canditiile de pensionare. Din cate am aflat as avea dreptul sa lucrez in continuarie. Intrebarile mele sunt: 1. Cu cat timp inainte de implinirea conditiilor de pensionare se depune cererea de mentinere in activitate (30 sau 60 zile) ? 2. Pot fi refuzata de conducatorul institutiei ? 3. Pana la ce varsta pot sa-mi continui activitatea (63 sa 65 de ani) ? 4. Exista un formular special pentru cerere ? Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2021
adam domnica, utilizator
Cel mai recent răspuns: adam domnica , utilizator 08:08, 29 Aprilie 2021
În mod excepțional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.

Nu exista un formular special pentru cerere.
MUltumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie functionar public public poate ramne in activitate peste ... Amalia N. Amalia N. Functionar public femeie, 63 ani, poate ramane in activitate fara acordul primarului, pina la 65 ani?(august 2021) (vezi toată discuția)
Cumulare pensie salar ilmen ilmen Am depus dosarul de pensionare la Casa de Pensii pe 15 oct.2021.Cu toate ca limita de varsta ar fi in iunie 2022( fiind nascuta in octombrie 1960) avand ani ... (vezi toată discuția)
Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are ... viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com Un functionar public, barbat care are varsta de 63 ani si are grupa de munca, deci se poate pensiona, poate fi mentinut in functia publica in urma unei cereri ... (vezi toată discuția)