avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumulare pensie salar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumulare pensie salar

Am depus dosarul de pensionare la Casa de Pensii pe 15 oct.2021.Cu toate ca limita de varsta ar fi in iunie 2022( fiind nascuta in octombrie 1960) avand ani lucrati cu grupa , mi s-a spus ca indeplinesc conditiile de varsta.Sant functionar public si as vrea sa stiu care sant pasii pe care trebuie sa i urmez dupa primirea deciziei sau inainte de primirea ei pentru a ramane in continuare la serviciu macar pana implinesc varsta de 61 si 8 luni. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 3 Noiembrie 2021
În mod excepțional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sunt functionar punlic (inspector) la o primarie. ... adam domnica adam domnica Buna ziua ! Sunt functionar public (inspector) la o primarie. Am 61 de ani si 38 de ani vechime in munca), sunt femeie si in septembrie 2021 as indeplini ... (vezi toată discuția)
Pensia cu reducerea varstei Morselez Morselez Un functionar public are dreptul sa ramana in functie si sa ia si pensia cu reducere de varsta, cu grupa de muncă, pana la varsta standard de 62 respectiv 65 ... (vezi toată discuția)
Femeie functionar public public poate ramne in activitate peste ... Amalia N. Amalia N. Functionar public femeie, 63 ani, poate ramane in activitate fara acordul primarului, pina la 65 ani?(august 2021) (vezi toată discuția)