avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate

Buna ziua, daca incep un nou job si nu am intrerupere in ultimul an in campul muncii si aflu ca sunt insarcinata si intru in concediu pre natal , nu primesc concediu platit daca nu am cel putin 6 luni la noul loc de munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:37, 9 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza la ce angajator ati lucrat, conditia e sa aveti 6 luni anterioare lucrate.
Veti primi indemnizatia de concediu de maternitate pe baza veniturilor realizate in ultimele 6 luni la angajatorul anterior. Trebuie sa predati actualului angajator o adeverinta de la fostul angajator, adeverinta care sa cuprinda veniturile brute realizate si numarul de zile lucrate in fiecare din cele 6 luni anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului prenatal dupa concediu medical Ionnella Ionnella Buna ziua, In primul rand, Hristos a inviat! Paste fericit alaturi de cei dragi! As vrea sa va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea unei ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata SimoBobo SimoBobo O nelamurire am:in timpul unui contract pe perioada determinata de 1 an,daca ramai insarcinata ce se intampla?sunt obligati sa-ti respecte drepturile la fel ca ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata-sarcina marina231095 marina231095 Buna ziua! Sunt angajata la firma X din 07.01.2019 avand contract pe perioada determinata pe 6 luni, el urmand sa expire in 07.07.2019. Acum sunt ... (vezi toată discuția)