gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
din legea 17/2000
Art. 30. -
Persoana vârstnică, astfel cum este definită la art. 1 alin. (4), va fi asistată, la cererea acesteia sau din oficiu, după caz, în vederea încheierii unui act juridic de înstrăinare, cu titlu oneros sau gratuit, a bunurilor ce-i aparțin, în scopul întreținerii și îngrijirii sale, de un reprezentant al autorității tutelare a consiliului local în a cărui rază teritorială domiciliază persoana vârstnică respectivă.
Referințe în jurisprudență (1)
Art. 31. -
Obligația de întreținere și de îngrijire, precum și modalitățile practice de executare a lor vor fi menționate expres în actul juridic încheiat de notarul public.
Art. 32. -
Autoritatea tutelară a consiliului local în a cărui rază teritorială domiciliază persoana vârstnică va primi din oficiu un exemplar al actului juridic încheiat conform art. 30 și 31.
Art. 33. -
Neexecutarea obligației de întreținere și de îngrijire de către noul proprietar al bunurilor obținute ca urmare a actului juridic de înstrăinare poate fi sesizată autorității tutelare a consiliului local în a cărui rază teritorială domiciliază persoana vârstnică de către orice persoană fizică sau juridică interesată. Autoritatea tutelară se poate sesiza și din oficiu.
Art. 34. -
Autoritatea tutelară a consiliului local în a cărui rază teritorială domiciliază persoana vârstnică, sesizată în condițiile art. 33, va efectua ancheta socială completă a cazului în termen de 10 zile de la sesizare și, în situația în care va constata că cele sesizate sunt reale, va propune măsurile necesare de executare legală a dispozițiilor înscrise în actul juridic încheiat.
Asta știu, dar noi ca autoritate tutelara am primit cererea de la notarul public la care se încheie contractul. Voiam sa știu, dacă suntem obligați sau nu sa desemnam un reprezentant, atât timp cât alți notari au încheiat contracte și fără reprezentanții autorității tutelare. Mulțumesc
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
dar noi ca autoritate tutelara am primit cererea
trebuia sa fi zis de la inceput, am crezut ca sunteti cealalta parte din contract.
Daca v-a cerut notarul;, da, va trebui sa se prezinte cineva de la dvs.