avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire proprietate

Este vorba de mostenirea unui apartament. Mama are Alzhaimer, sotul a murit. A ramas mama, fica si fiul. Fica a murit recent insa are o fata care traieste in afara Romaniei. Deci mostenitori raman mama, fiul si fata sorei. Mama doreste sa cedeze partea ei fiului ei pentru intretinerea pana la moarte. Poate sa cedeze partea ei tinand cont ca mama are Alzhaimer intr-un stadiu mediu si fara ca fica sorei sa fie implicata in aceasta schimbare?
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
PrvSAT, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:08, 10 Octombrie 2019
Buna ziua,
Se poate dar mai intati sa treaba pe la IML pentru a obtine un certificat prin care sa arate ca este in deplinatatea facultatilor mintale.
Discutati cu notarul...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu se poate, pentru ca in prealabil trebuie dezbatuta succesiunea dupa tata (mostenitori fiind mama, fiul si fiica) si dupa fiica decedata (mostenitoare fiind nepoata).
Deci mama nu poate transmite decat o cota.
Apoi, nu are discernamant. Chiar si intr-un stadiu mediu, nu cred ca vreun notar ar perfecta contractul. Iar ok-ul de la mediul legist, este putin probabil sa il obtina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a discernamantului, obligatoriu pentru vanzare? Naganori Naganori Buna ziua, Sunt coproprietar, impreuna cu mama, al unui apartament pe care dorim sa il vindem. Ni s-a sugerat la un moment dat ca ar fi necesar la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare flori2009 flori2009 Buna ziua! Situatia la care as avea nevoie de un raspuns este urmatoarea: Mama in varsta de 87 ani, lucida, vrea sa incheie un contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Pot ataca un contract de intretinere ? eu sunt nepoata! batranii ... Cristinail85 Cristinail85 Pot ataca un Contract de intretinere ? Eu sunt Nepoata! Batranii traiesc si Fata lor vrea Ea toata casa pe Numele Ei! vrea sa incheieun contract de ... (vezi toată discuția)