avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul parintilor casa fratelui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul parintilor casa fratelui

Buna ziua, as dori sa stiu ce drepturi are sotia fratelui meu decedat daca nu are nici un act pe casa si pamant..mentionez ca aceasta vrea sa vanda casa ,..si tatal meu este decedat iar sotia fratelui are doi copii dintre care unul este in plasament la mama mea...in casa sta copilul ei care este la mama mea..cel dat in plasament
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
popiliscaica@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:54, 10 Octombrie 2019
Fratele dvs cand a murit? Dupa tata sau inainte?
Sunteti doar doi copii in total?
raluk0207 a scris:

Fratele dvs cand a murit? Dupa tata sau inainte?
Sunteti doar doi copii in total?

Fratele meu a murit acum 12 ani iar tatal meu acum 4 ani ...suntem patru frati.....nepotul meu are acum 20 de ani cel dat in plasament si s-a mutat in casa lor dar acum mama lui vrea sa vanda casa....sotia fratelui meu a stat vreo 2 sau 3 ani in casa dupa moartea fratelui ,pozitia la primarie figureaza pe ea ,dar cand a plecat si s_a mutat a luat tot din casa pana si usile si geamurile...acum nepotul meu le_a pus inapoi si si-a terminat o camera ...
Nu are nicio relevanta plasamentul.
Ati mentionat ca sotia fratelui are 2 copii. Celalalt e tot copilul fratelui dvs?
Da....sunt doi frati

raluk0207 a scris:

Nu are nicio relevanta plasamentul.
Ati mentionat ca sotia fratelui are 2 copii. Celalalt e tot copilul fratelui dvs?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, faceti ordine si dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.
Mostenitori sunt: mama, cei 3 copii in viata si cei 2 nepoti.
Ulterior, stabiliti de comun acord cine, ce cu ce bunuri ramane si obtineti acte de proprietate.
Sotia fratelui nu are niciun drept atat timp cat bunurile sunt ale parintilor dvs si daca acestia au acte de proprietate.
Deci nu poate vinde ceva ce nu are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune CataAlex CataAlex Am nevoie de o informație în legătură cu taxa de succesiune.Am un vecin mai oropsit de care nu de îndura nimeni să aibă grijă.Am o relație bună cu ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)
Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)