Buna ziua,
Sulta stabilita prin hotarare definitiva si irevocabila de Instanta dupa atribuirea intregului imobil, dar nefiind revendicata de celalalt coproprietar de peste 5 ani, doresc sa nu mai apara in Cartea funciara. Cum se procedeaza legal, cu Executor care sa constate situatia prescrierii ( legal este 3 ani ? ) sau prin Instanta judecatoreasca ?
Cu multumiri deosebite !
Eu as recomanda prin instanta.
Dar nu incercati fara avocat asa ceva deoarece este mult mai complicat decat pare.
Trebuie facuta o analiza juridica foarte atenta.
Ce suma datorati cu titlu de sulta?
Prin executor nu puteti decat face plata si banii vor ramane acolo daca nu ii revendica nimeni.
Adica...ii pierdeti...
Incercati sa va cautati avocat foarte bun daca suma este mare.Atrag atentia ca acest proces nu trebuie deschis asa la pocneala ci trebuie atent examinata situatia juridica si de fapt ...inainte de proces si nu in timpul procesului asa cum exista tendiinta predominanta in ultimul timp.
Deci, recomandarea mea este sa va faca mai intai o analiza de caz avocatul (ceea ce nu se face gratis ) si apoi sa se actioneze in mod precis.
Va multumesc am inteles ! Deci, nerevendicarea sau prescrierea sultei este aceeasi situatie juridica dupa perioada legala de 3 ani ? Cat timp poti sta cu aceasta sulta sau "sarcina" perimata in Cartea funciara ? Mostenitorii sau eventualii cumparatori preiau de la zero perioada de revendicare a sultei catre fostul coproprietar ? Multumesc !
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
sa nu dramatizam.. nici nu conteaza ce suma e.
tine oricum, doar de instanta, nu aveti ce face la executor.
Cereti in instanta sa se constate ca s-a implinit termenul de prescriptie, timp in care putea creditorul sa actioneze pt recuperarea sultei si solicitati si radierea sarcinii din cartea funciara.
apelati la un avocat pt redactarea cererii daca nu va descurcati
Problema este ca plata trebuie facuta in mod normal si legal...
Chiar daca acei bani vor ramane la executor pentru totdeauna nu va conta...
Si asa se pierd banii...dar rezolva si prin executor...si din acest motiv ar putea conta cuantumul sumei...
Daca este vorba de 2000 lei mai bine ii lasa la executor...desi mai ia executorul inca vreo 500 lei sau mai mult in plus...cu titlu de onorariu si alte cheltuieli...
Sunt anumite profesii cam capusare asa...dar legale...
Prescriere sulta
CarlaG
Buna ziua,
Am o decizie irevocabila in urma careia mi s-a atribiut intregul teren (pe care il aveam impreuna cu o ruda mai indepartata) cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta
gigel65
Daca in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila scrie ca am de achitat niste sulte fara a se specifica cum sa se plateasca ele in timp si ... (vezi toată discuția)