avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SULTA nerevendicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SULTA nerevendicata

Buna ziua,
Sulta stabilita prin hotarare definitiva si irevocabila de Instanta dupa atribuirea intregului imobil, dar nefiind revendicata de celalalt coproprietar de peste 5 ani, doresc sa nu mai apara in Cartea funciara. Cum se procedeaza legal, cu Executor care sa constate situatia prescrierii ( legal este 3 ani ? ) sau prin Instanta judecatoreasca ?
Cu multumiri deosebite !
Cel mai recent răspuns: ilfoveanu , utilizator 20:51, 10 Octombrie 2019
In mod clar numai instanta este competenta sa se pronunte pe prescriptie.

Ideea este insa ca poate sa si plateasca...si sa rezolve...fara instanta...

De aceea, suma poate conta...pentru ca a angaja avocat inseamna si o estimare de costuri preliminare si de costuri viitoare...pentru un eventual proces care costa la randul lui...

Oamenii cred ca avocatii doar vorbesc si nu prea gandesc ( de aici a si plecat ideea unora ca: ce, ei nu pot vorbi in instanta?- si implicit ca nu au nevoie de avocat din moment ce nu sunt muti...) ...la un mod atat de sofisticat incat sa se depaseasca o medie mult ridicata fata de normalul mediei normale...
Adica exista o medie normala care este mult mai scazuta decat media normala avocatiala...

Si de aici apar confuzii atat de mari incat...se pot scrie 10 volume de comentarii...pe aceasta tema...

Eu cred ca de aici a plecat si odiseea tragediei caderii avocaturii in Romania...
Pentru ca, din moment ce toti stiu sa vobeasca, ce rost ar mai avea avocatul?
Rationamentul este corect, pentru ca toti oamenii stiu sa vorbeasca ( mai ales daca cunosc limba romana) doar ca din punct de vedere juridic apar distinctiile fundamentale...intre avocat si non avocat...ca sa zic asa...
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
MULTUMESC FOARTE MULT tuturor pentru toate aceste precizari si lamuriri.
Va doresc succes si dvs. in profesia aleasa. Cu consideratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! va rog, am o intrebare în legătură cu sulta pe ... Isabela Stefanita Isabela Stefanita Bună ziua! Va rog, am o intrebare în legătură cu sulta pe care eu și sora mea în calitate de parate, trebuie să o achitam în urma unei hotărâri ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta CarlaG CarlaG Buna ziua, Am o decizie irevocabila in urma careia mi s-a atribiut intregul teren (pe care il aveam impreuna cu o ruda mai indepartata) cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta gigel65 gigel65 Daca in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila scrie ca am de achitat niste sulte fara a se specifica cum sa se plateasca ele in timp si ... (vezi toată discuția)