avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Parti sociale srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Parti sociale srl

Buna ziua. Avem urm situatie: srl de 10 ani, 2 asociati = 2 administratori, 50/50, cap social 1000 lei, profit din anii trecuți cca 100.000 lei, o masina pe firma de 50.000 lei + tva, amortizata jumatate. Unul din asociati doreste sa se retraga cu conditia ca partile sociale sa le cedeze in schimbul masinii. Cum se poate face legal acest demers si corect contabil??
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:48, 10 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate pentru ca una e capitalul social (si doar acela e proprietatea celor doi asociati in cotele convenite initial in actele constitutive) si alta e ce bunuri sunt pe firma si mai precis doar in proprietatea firmei.
Pentru inceput e recomandat ca acel profit care s-a adunat din anii anteriori sa fie impartit acum ca dividende cuvenite fiecarui asociat si dupa aceea sa se faca cesiunea partilor sociale intre asociati contra bani.
Acea masina poate doar sa fie vanduta separat de catre firma catre asociatul doritor contra bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare masina roli_28 roli_28 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am urmatoarea intrebare/problema: - sotia mea detine o microintreprindere fara angajati, ... (vezi toată discuția)
Problema cu asociatii neplata dividende sorinbolea sorinbolea Am si eu o nelamurire: Intr-un SRL sunt 3 asociati: unul 90%, altul 5%, si eu 5% . Din 2007, cand am facut impartirea asta in firma, nu am primit nici ban ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale-impartire profit si patrimoniu alinaelena13 alinaelena13 Buna ziua, Speta: s-a facut o cesiune de parti sociale. asociatii au fost 50%-50%. iese unul din asociati care ii cedeaza celuilalt tot, in prezent ramand un ... (vezi toată discuția)