avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Testul de ADN are valoare juridica?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Testul de ADN are valoare juridica?

Buna ziua,
Juridic vorbind, testul de ADN paterniate care se efectueaza in strainatate germania, america, anglia, ungaria (din saliva), printr-o firma partenera Romaneasca, este valabil intr-un proces?

Multuesc foarte mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:55, 1 Decembrie 2009
Testul in sine este valabil insa metodele de prelevare nu sunt. Ca sa fiu mai clar va scriu ca daca as fi avocat de partea adversa nu as contesta exactitatea rezultatului provenit de la o prestigioasa institutie germana sau britanica ci modalitatea de prelevare a probelor pentru test (de unde stiu eu ca au fost luate de unde se zice ca au fost luate ?). Pentru a putea fi privite ca probe in instanta aceste teste se fac in Roamnia dupa o procedura clar stabilita. Testul costa 3600 lei, adica nu e ieftin dar nici nu cred ca e mult mai scump decat acolo.
Parerea mea este ca testul ADN este valabil oriunde ar fi facut fiindca metoda in sine de analiza este incontestabila.
UBIK are dreptate presupunand ca probele au fost prelevate fara stirea "partii adverse". In caz contrar , cand insasi partea adversa este de acord cu prelevarea probelor atunci rezultatul este incontestabil.B-)
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Stimata domnule avocat
Care este institutia despre care vorbiti dumneavoastra, si de catre cine trebuie sa fie acreditat.

Multumesc
[ link extern ]

[ link extern ] &

Un exemplu aveti mai sus ! Unde se poate efectua un test ADN pentru stabilirea paternitatii!
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Multumesc
Dar si aceasta firma are partener ca fimra mama in USA unde se afla si laboratorul, sunt multe firme de genul aceasta deja in Romania.
Oricum imi este de mare ajutor al doilea site.

Kind regards

Alte discuții în legătură

Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)
Testul adn r.mihaela24 r.mihaela24 Costul testul ADN este mai scump daca se face prin instanta sau daca se face de comun acord?cum e mai bine ? (vezi toată discuția)
Test paternitate aalin73 aalin73 buna ziua. am o intrebare. am avut dubii cu privire la copil si am facut un test privat, care a iesit negativ. ca urmare odata cu procesul de divort am cerut ... (vezi toată discuția)