avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salar minim net in constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salar minim net in constructii

Buna ziua,

Exista salar net de 2000 pt firmele din domeniul constructiilor sau e OUG 114 , OUG 43 cu salar brut 3000 lei obligatoriu si 2362 net la brutul de 3000?

Ce as putea face ca un angajat sa aiba salar de 2000 lei net avand in vedere ca firma este in domeniul constructiilor?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 10 Octombrie 2019
Legea prevede doar salariul minim brut ... netul poate diferentia in functie de mai multi factori .

Daca un salariat din constructii are stabilit un salariul brut sub minimum pe economie (3000 lei) , atunci poate sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc... Si eu cum pot face sa ii iasă salariul de 2000 net la brutul de 3000 lei în construcții?
La brutul de 3000 lei în construcții ii corespunde un salariu net de 2362 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu net constructii Andyy1995 Andyy1995 Buna ziua! Lucrez la o firmă din domeniul constructii. Deși am semnat noul contract cu suma de 3000 lei brut angajatorul nea informat ca abia începând cu ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie Dragoshutzu84 Dragoshutzu84 Buna ziua. Numele meu este Popescu Petre si lucrez ca agent de paza la o firma din Bucuresti. In luna februarie am primit o anexa la contractul de munca ce ... (vezi toată discuția)
Creștere salariu neefectuata,încălcare lege Coritnuza1 Coritnuza1 Din cate am inteles in 2018 salariul brut a urcat la 1900 lei...iar cel net pentru cei care încasau pana in prezent 1000 lei a urcat la 1150 lei...sau ceva de ... (vezi toată discuția)