avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sa contest p.v.-ul sau nu? ma simt chiar jefuit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sa contest p.v.-ul sau nu? ma simt chiar jefuit

buna seara. va rog daca cineva ma poate indruma ii multumesc.
azi dimineata in jurul orei 5.30 am fost oprit de rutiera si mi-am dat seama ca am uitat buletinul si permisul acasa ,nu actele masinii. lucru care nu mi se intampla niciodata dar s-a intamplat azi. am vb politicos am rugat sa fiu iertat tinand cont ca in ultimii 7 ani nu am avut nici macar o amenda de 1 leu dar militianul nici nu a vrut sa auda era tanar doar ce iesise de bancile scolii si sa gandit el sa creasca in fata superiorilor sau poate gresesc . imi zice amenda este 8sute si ceva de lei, la care eu il rog irasi sa ma ierte sa imi dea un avertisment el nimic, eu cand am scos actele masinii aveam o suta de lei in mapa cu acte si el a vazut dar nu era pt el ci pt benzina, adica nu am scos banii din mapa transparenta ci doar actele, si se tot fastacea pe langa masina ba se ducea la amasina lui ba la a mea si mai imi zicea o data amenda este 800 lei. de vreo 3 4 ori a facut asa. cred ca astepta spaga si daca a vazut ca eu nimic pana la urma sa dus la masina lui si mia zis poti sa pleci ca amenda ti-o trimit acasa.deci avea un comportament ciudat si chiar si fata lui era ciudata de parca bause sau fumase ceva dar nu pot sti eu ce a facut el. nu m-am tiganit am plecat. prostie sau nu? bineinteles ca intre timp m-a verificat prin statie sa vada identitatea si permisul si m-a pus sa fac si testul de alcool la care a iesit 0.0 si nici macar plastic din ala in care sufli nu avea ca ma pus sa suflu pe langa aparat sa nu pun gura pe el. nu pot demonstra ca el vroia spaga sau poate ca nu vroia acum nu stiu insa ma simt jefuit si luat la misto ca pentru un buletin si un permis care oricum le-a verificat si a vazut ca sunt in regula, sa imi dea amenda la suma de aprox 900 lei si 6 pct penalizare adica este ridicol ca daca erau 400 lei nu mai cautam sa contest ca sunt vinovat si plateam 200 in 48 de ore . centura pusa apropo ca mereu o port circulam cu maxim 50 in bucuresti la unirii dar era filtru si m-a oprit erau daor 2 politisti atat.
acum mai am o problema eu nu locuiesc unde am adresa si la cat de nervos eram am uitat sa ii zic sa nu trimita la adresa din c.i. si sa trimita la dresa unde locuiesc.
m-am gandit sa contest pe motiv ca amenda care mi s-a dat este exagerata tinand cont de "gravitatea faptelor" mele. si ca meritam un avertisment sau cel mult minimul amenzii tinand cont ca este prima abatere dupa 7 ani. acum 7 ani , exact 7 ani in care nici macar un avertisment.
sa astept poate ajunge p.v. ul la dresa din buletin si apoi sa contest sau sa ma duc pe la politie sa ma interesez daca intr-aderav mi sa dat amenda sau nu si daca da poate pot intra in posesia p.v. direct de la ei. daca as contesta as avea macar o sansa de castig? daca nu pot intra in posesia p.v. din cauza adresei ce inseamna? stiu ca trebuie sa vina recomandata si eu trebuie sa semnez dar in romania semneaza postasul pentru noi deci ce sa fac?
stima si va multumesc.

P:S nu zic ca sunt nevinovat este vina mea ca am uitat actele mele acasa insa 900 de lei care cred ca este maximul amenzii mi se pare exagerat,aberant doar pt ca avea el o zi proasta sau fumase ceva si nu mai stia limita amenzilor si incadrarea.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Iulian8484, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian8484 , utilizator 05:35, 16 Octombrie 2019
Sunteti ghinionist:
Amenda de 800 lei nu e maxima, nici minima: sunt 4 puncte de penalizare (art. 108 cod rutier) care inseamna fix 40% din salariul minim brut pe economie. Cum acesta este putin peste 2000 lei, e exact ceea ce v-a spus.
Puteti plati jumatate din valoare in termen de 2 saptamani (nu de 48 ore) de la primirea amenzii.
Cat despre adresa unde doriti sa vi se trimita instiintarea, trebuie sa stiti ca autoritatile va notifica intotdeauna la domiciliul/ resedinta declarata in acte (asa e legal).
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
adriandimitriu, utilizator
Va multumesc pentru mesaj, dar ma las la mana mea , adica nu fac contestatie sau altceva deoarece sunt vinovat si oricum eu sunt un ghinionist.Stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie la l.61/1991 bigsin33 bigsin33 va salut! situatia e aceasta: azi-noapte ( 28.02.2010) am fost oprit in trafic de un agent de politie si sanctionat pt. ca nu purtam centura de siguranta. pt. ... (vezi toată discuția)
Cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si neprezentarea actelor... cris#9 cris#9 Va salut cu respect. Nu credeam ca ajungem sa fim opriti de domnii nostri politisti pentru trecere pe galben (poate rosu dupa ce trecusem de trecerea de ... (vezi toată discuția)
Amenda acasa electrocho electrocho Buna seara. Acum cateva zile am intrat intr-o depasire in afara localitatii, avand viteza maxima de 135km/h, din contrasens venind o masina de politie care m-a ... (vezi toată discuția)