avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit PFA/ salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit PFA/ salariat

Buna ziua. Pfa-ul meu este infiintat din aug 2008. Acum tb sa imi vina impozitul pe realizate 2008 si estimate de ei pe 2009. Problema este ca o sa imi vina f mult. Si ma gandeam nu pot plati mai putin, datorita faptului ca am fost si angajata cu toate drepturile pana in oct 2009? Orice reducere ar fi bine venita. Exista vreo solutie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 16:18, 1 Decembrie 2009
Din pacate nu beneficiati de reducere la impozitul PFA daca sunteti si salariat. In plus va trebui sa platiti si 5,5% CASS.
Platesc , am platit deja de fapt, Doar ca ma gandeam dc exista vreo reducere pe undeva, pt ca pana in oct anul curent s-a paltit si pe salariu.
Dar oare la sanatate nu poate fi o reducere? Citisem ceva de genul asta pe net.
la sanatate din pacate nu este nici o reducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si salariata: platesc cass si ca p.f.a.? roxanaolsanschi roxanaolsanschi Buna ziua. Sunt salariata din 1993 la stat si mi se retine CASS( asigurari sanatate) lunar.Din 2010 mi-am facut si un Pfa pt care mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Ce impozite si taxe trebuie sa plateasca persoana fizica? manaila manaila O P.F. ce are ca obiect de activitate prestari servicii- coafura ce trebuie sa plateasca in anul 2010 si baza legala daca se poate! Multumesc (vezi toată discuția)
Platã cass jean59 jean59 Am infiintat PFA in iunie 2012 iar in octombrie 2012 l-am desfiintat fara a avea activitate.Am platit conform declaratiei estimative trim 3 si trim 4 .In ... (vezi toată discuția)