avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa si salariata: platesc CASS si ca p.f.a.?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa si salariata: platesc CASS si ca p.f.a.?

Buna ziua.
Sunt salariata din 1993 la stat si mi se retine CASS( asigurari sanatate) lunar.Din 2010 mi-am facut si un Pfa pt care mi s-a spus ca nu mai trebuie sa mai platesc nici la CAS si nici la CASS ,ci doar impozitul -pt ca deja sunt asigurata si la sanatate si la pensii iar cifra de afaceri anuala este de maxim 4000( patru mii lei).AM primit acum instiintare de la CASS ca trebuie sa platesc retroactiv ?!!! din anul 2008>????? asta in conditiile in care PFA-ul pt care NU am platit Cass il am din 2010 iar la serviciul zilnic mi s-au virat in fiecare luna sumele obligatorii pt sanatate si pensii ( am verificat).
INtrebarea mea este-daca platesc CASS si CAS -mi se retine lunar de la serviciu -iar cifra de afaceri pe PFA nu este mai mare de 4000 lei anual sunt obligat sa mai platesc odata CASS si pt acesti bani?Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 19:00, 28 Martie 2013
Trebuie sa platiti contributia la sanatate pentru PFA chiar daca sunteti angajata. Din pacate o sa aveti de platit si penalizari. De acum incolo cand veti depune 200 sau estimativa, la venitul net estimat/declarat pe langa cei 16% impozit o sa platiti si 5,5% la CASS.
Fiind salariata nu sunteti obligata la plata cas ului
Cass-ul in schimb se calculeaza la toate veniturile, indiferent de sursa ( deci si la PFA)
Cititi legea sanatatii. Stiu ca nu e corect, dar asa este momentan.
Pentru anii si lunile in care nu ati activat ca p.f.a. nu trebuie sa platiti aceasta contributie.
Contestati decizia solicitand recalcularea, conform dovezii (actul de infiintare) ca ati functionat ca p.f.a. din data cutare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa aura otelea aura otelea ce contributii trebuie sa platesc de la 1.07.2010 daca sunt PFA ce decalratii, cand si unde se depun multumesc (vezi toată discuția)
Angajat si pfa - ce taxe platesc ca pfa? nitzu_laura nitzu_laura sint angajata la o institutie,unde platesc tot ce tine de plata la stat:cas,pensii,ect.am deschis un P.F.A .intrebarea este in afara de impozit ce mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Plati obligtorii pt pensionarii care au si pfa biosen biosen Buna ziua Va rog sa ma ajutati prin a-mi confirma ce plati trebuie sa faca un pensionar care are si PFA.Pana acum am platit pt PFA impozitul pe venit 16%, ... (vezi toată discuția)