Buna ziua.
Detin un teren in sectorul 2 Bucuresti.
Suprafata teren: 190 mp din care 45 mp casa batraneasca.
Pana in anul 2015 puteam conform certificatului de urbanism sa construisc P+2 intrucat eram in zona L1A, conform PUZ sect. 2.
Din anul 2015 a expirat PUZ sect. si a intrat in vigoara PUG Bucuresti, si aici terenul meu este trecut in zona verde V4, desi peste tot de jur imprejurul meu sunt numai case si iar case.
Doamna de la urbanism primaria sector 2, mi-a spus ca imi recomanda sa actionez in instanta primaria intrucat PUG o sa ramana in vigoara multi ani de aici incolo si este la modul general constituit acest PUG, astfel mi-a incadrat si mie terenul in zona VERDE, desi pe acesta este o casa din anul 1949, si de jur imprejur sunt numai case.
Ma puteti sfatui ce am de facut?
-Detin carte funciara: teren intravilan curti constructii
-Detin toate actele
-Detin certificat urbanism eliberat in octombrie 2019 (zona verde V4).
Buna ziua, conform legii 350 din 2001, articolul 56, alineatul 5, valabilitatea prevederilor documentatiilor de amenajarea teritoriului si de urbanism se extinde de drept pentru avele investitii care au inceput in timpul perioadei de valabilitate, pana la finalizarea acestora, in urmatoarele situatii:
a) daca in timpul perioadei de valabilitate a fost inceputa, in conditiile legii, procedura de autorizare a executarii lucrarilor de construire / desfiintare.
Dat fiind ca in baza acestui PUZ s-au emis mai multe autorizatii de construire, in conformitate cu legea, el ar trebui sa fie valabil. Mergeti la Primaria de Sector si discutati cu ei.